דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מה המחיר של מנקד

2023
1 1 0 1
  • מה המחיר לעימוד קונטרס ?

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 19/02/2023 19:36 כמה עמודים?? בד"כ המחיר מתחיל ב-4 ש"ח לעמוד. (אא"כ תמצא מעמד יותר זול...). שריה אלישיב* טוען רבני* 0548491810*
  • מה המשמעות המדויקת של המילה איברא?

2023
    23
    0 הצבעות
    23 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 05/06/2023 21:06 אמר ליה קיסר לר' יהושע בן חנניה בעינא דאיחזי לאלהיכו א"ל לא מצית חזית ליה א"ל איברא חזינא ליה אזל אוקמיה להדי יומא בתקופת תמוז א"ל איסתכל ביה א"ל לא מצינא א"ל יומא דחד משמשי דקיימי קמי דקודשא בריך הוא אמרת לא מצינא לאיסתכלא ביה שכינה לא כל שכן (חולין נט:) כותב רש"י איברא - אמת אני רוצה לראותו ועל כרחך צריך אתה להראותו לי ומצינו מילה זו ברחבי ספרי השו"ת בשפע, ועד כמה שהבנתי שהיא אמנם מציינת את המילה "אמת" אך בהבנה של "אבל...." ונראה להציע ששורש מילה זו היא בחילופי הר-ל איברא\אבל וַיֹּ֣אמֶר אֱלֹהִ֗ים אֲבָל֙ שָׂרָ֣ה אִשְׁתְּךָ֗ יֹלֶ֤דֶת לְךָ֙ בֵּ֔ן וְקָרָ֥אתָ אֶת־שְׁמ֖וֹ יִצְחָ֑ק וַהֲקִמֹתִ֨י אֶת־בְּרִיתִ֥י אִתּ֛וֹ לִבְרִ֥ית עוֹלָ֖ם לְזַרְע֥וֹ אַחֲרָֽיו (בראשית יז-יט) כותב רש"י אבל. לְשׁוֹן אֲמִתַּת דְּבָרִים, וְכֵן אֲבָל אֲשֵׁמִים אֲנַחְנוּ (בראשית מ"ב), אֲבָל בֵּן אֵין לָהּ (מלכים ב ד'): וגם המילה אבל מציינת גם אמת וגם אבל (כלשון המורגל)
  • מה התרגום המדויק של - ריהטא

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 06/06/2023 20:58 כמובן שיש את ריש פר' וירא' באונקלוס אגב, לכאורה התרגום המילולי המדוייק הוא 'ריצה' אבל בהתאמה לשפת הדיבור שלנו דייק הרב אריכא שצ"ל 'מרוצה', שהרי אף אדם לא יאמר 'לפי ריצת הדברים' אלא 'לפי מרוצת הדברים'
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 09/07/2023 18:14 לפעמים זה גם מציין לספר "יד אפרים" שנדפס על גליון השו"ע
  • מה המחיר הממוצע שמשלמים כהיום על הקלדה

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 12/07/2023 14:26 אם מדברים פה הרבה על שכר העורכים שהקבוצה דואגת שאנשים יקבלו שכר ראוי. אני חושב שאין מקום פה בקבוצה לדבר על שכר של 3 ש"ח לקלדנות, זה שיש פראיריות או פרייארים שמקלידים בכזה מחיר זה לא המחיר המחיר מינימום שבמינימום 4 ובעיקרון יותר, ומי שמחפש מישהו מקצועי וכמובן שעדיף לו אברך שמכיר סוגיות ומכיר מושגים לימודיים ולא איזה בחורה שבחיים לא למדה סוגיא אז המחיר בהתאם נ.ב. אני פנוי כעת אבל מינימום 4.5 ש"ח לאלף, ומנסיון של לקוחות המחיר שלי שווה את זה
  • מה התרגום המדויק של המילה 'אופנסיבה'

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 08/09/2023 00:29 אופנסיבה = מתקפה דפנסיבה = מגננה
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 07/10/2023 21:47 הקבוצה נועדה אך ורק להודעות בענייני עבודת העריכה. ע"פ בקשת כו"כ מחברי הקבוצה שליט"א, תהיה הקפדה על זה. א געזונטן וינטער א גוט יאר בשורות טובות ב-יום חמישי, 5 באוקטובר 2023 בשעה 17:06:37 UTC+3, moshekagana כתב/ה:
  • מה היה טיבו של ר' ניסן ב"ק

2023
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 07/01/2024 06:07 עוד בענין דמותו המסתורית של האי קדוש רנ''ח אדלר, ידוע שפירש את שם ספרו מנחה חדשה בצורה מזלזלת כלפי עצמו , כמו"כ למאן דהוא שנדנד לו לקבל רוה"ק יעץ להפוך על ראשו קליפת אבטיח..