דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חילוק בין פרה אדומה לפרות רגילות ביחס לאפר הנשאר אחר השריפה

2023
2 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 27/04/2023 16:15

שלום וברכה לרבנים החשובים,
    האם יתכן שקיים חילוק בין פרה אדומה לפרות רגילות, כך שרק מפרה אדומה נשאר אפר
    אחרי השריפה?
    הדבר מופיע בחומר שאני עורך כעת, והוא לא נשמע לי הגיוני. אולי יוכל מאן דהו
    להחכימני בנידון.

• תאריך ההודעה המקורית: 27/04/2023 16:15

שלום וברכה לרבנים החשובים,
    האם יתכן שקיים חילוק בין פרה אדומה לפרות רגילות, כך שרק מפרה אדומה נשאר אפר
    אחרי השריפה?
    הדבר מופיע בחומר שאני עורך כעת, והוא לא נשמע לי הגיוני. אולי יוכל מאן דהו
    להחכימני בנידון.

תאריך ההודעה המקורית: 27/04/2023 17:30

ממצוות תרומת הדשן מוכח שיש אפר

• הקבלה בין טו בניסן לט' באב

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 02/02/2023 09:43 יישר כח לכל המשיבים!
  • מעבר בין כותרות

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 02/03/2023 12:30 כן, ע"י לחיצה על החץ של הכותרות הראשיות ב-יום חמישי, 2 במרץ 2023 בשעה 08:46:15 UTC+2, דהן יוסי כתב/ה:
  • מקור שהמלך בין ה' ובין העם

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 19/06/2023 22:20 אני מחפש מקור לכך שתפקיד המלך להיות 'בין ה' וביניכם' כמו שאמר משה על עצמו. תודה מראש למסייעים "אשר תשים לפניהם - אמר לו הקב"ה למשה, לא תעלה על דעתך לומר, אשנה להם הפרק וההלכה ב' או ג' פעמים עד שתהא סדורה בפיהם כמשנתה, ואיני מטריח עצמי להבינם טעמי הדבר ופירושו, לכך נאמר אשר תשים לפניהם, כשלחן הערוך ומוכן לאכול לפני האדם".
  • עזרה במציאת העקוב אחר שינויים

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 10/10/2023 15:52 בכפתור 'קובץ' יש להיכנס ל'אפשרויות' ויש שם מקום שיש אפשרות להוסיף פקודות.
  • מה הפירוש 'שועים' ביחס למוזיקה/תווים?

2023
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 01/11/2023 18:21 נראה שהוא מסביר את מה שכתב קודם: "והיא חכמה ומלאכה" - מקצתה וכו'. ולפי זה, הוא מפרט עכשיו: מקצתה שועים - מחשבה (מלשון "לא שעה" פנה - הכוונה במחשבה). מקביל ל"חכמה". ומקצתה מעשיוּת - בשורוק. מקביל ל"מלאכה". השאלה אם המילה מעשיות בשורוק מתאימה לסגנון כל התוכן שם. וגם אם אכן אפשר לומר ש"שועים" זה מלשון מחשבה. ----- Original Message ----- From: Avraham Aumann To: yisroel zev paneth Cc: רפאל ברלב ; עריכה תורנית Sent: Wednesday, November 01, 2023 6:06 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] מה הפירוש 'שועים' ביחס למוזיקה/תווים? המילה שוע בלשון הקודש יש כמה משמעויות (בהנחה שזה מלשון הקודש ולא איזה מילה לועזית) עשיר (ולא ניכר שוע לפני דל) חלק (ארמית, ואנוכי איש חלק ואנא גבר שעיע) תפילה (היערוך שועך לא בצר) פניה (ואל קין ואל מנחתו לא שעה) ישועה והצלה (הושיע) מחובר (שוע טווי ונוז, הלבדים אסורים מפני שהם שועים - כלאים ט:ח) צעקה (מקרקר קיר ושוע אל ההר ישעיה כב:ה) אולי, בכל זאת חברים יקרים תעלו עוד רעיונת, תודה לאלו שרצו לעזור, תודה על זמנכם היקר שהענקתם לי. השערה בעלמא: אולי שועים בזה מלשון חלקים כלשון חז"ל כלומר שיש ניגונים/חלקי ניגונים 'חלקים' ויש שעולים ויורדים השאלה האם זה מתאים שם באיזה ספר זה, האם בהמשך הוא לא מסביר. מעשיות אתה כן מבין מה הקשר למוזיקה? המחבר מדבר בחכמת הניגון ובחכמת כתיבת נאטן/תווים, ואלו דבריו מלאכת השיר הנקראת חכמת הניגון ובלשונם מוסיקה והיא חכמה ומלאכה מקצתה 'שועים' ומקצתה מעשיות. מה זה 'שועים', או אולי טעות היא אולי עוועים? אולי משהו אחרת. תודה מראש!
  • מה הפירוש 'שועים' ביחס למוזיקה/תווים?

2023
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 03/11/2023 01:21 שלמה הופמן מבריק
  • העתקת טקסט שנמצא במעקב אחר שינויים

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 19/12/2023 17:26 לגבי וורד ישן אין לי מידע, אך לגבי הלא ישנים הפתרון הוא אכן כפי שצוין. מה שכן, בהעתקות כגון אלו יש לפעמים תופעה, כמין באג כזה, שאותיות מסוימות, בעיקר בתחילת פסקה, נמחקות. יתכן שלבעיה זו, הפתרון שהציע הרב זייבלד כן יעזור. מאת: [email protected]
  • רווח בין טקסט להערות שוליים

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2023 23:16 תנסה להסיר את סימון "בקרת שורות מיותמות" (פיסקה > מעבר שורה ועמוד) משני הסגנונות, רגיל והערת שוליים

0

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים