דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

עזרה - מילה שיש בה גרשייים

2023
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 14/05/2023 12:25

כאשר יש גרשיים בתוך מילה [ר"ת וכדו'], הרי המילה הופכת לחצויה במקום הגרשיים.
    לדוגמא: הרי"ף, כיון שיש גרשיים ה"ז נעשה כ2 מילים נפרדות 1. הרי 2. "ף.
    איך אני יודע?
    כאשר הסמן עומד על מילה מסוימת, ואני רוצה להדגיש אותה [בלי להשחיר אותה], אני
    לוחץ על ע"י לחצן ימני ואז מדגיש בלחצן ה-B. אבל במילה שיש בתוכה גרשיים - רק
    חצי המילה מודגשת, מה שמסרבל את העבודה.
    למישהו יש פתרון לזה?
    הרעיון שעלה ברעיוני הוא להפוך את כל הגרשיים ל2 גרש יחיד, ואז להדגיש את כל
    מה שצריך להדגיש, ואח"כ בסיום להפוך הכל לגרשיים.
    אולי יש אפשרות קלה יותר?

• עזרה

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    כ
    תאריך ההודעה המקורית: 02/02/2023 15:36 https://prn-to-pdf.file-converter-online.com/ עיין בקישור
  • עזרה - מילה שיש בה גרשייים

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 14/05/2023 14:12
  • עזרה בניקוד מילה

2023
    19
    0 הצבעות
    19 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 18:15 נראה שמפרשי המקרא דלקמן מסכימים שבבראשית ל"ב:ה' וָאֵחַר הוא פועל *עומד * מבניין *קל *[היה צ"ל וָאֶאֱחַר] ובעבר: הוא אָחַר = התמהמה [יש לציין שהשימוש בבניין קל לא מקובל בימינו ולכן נשמע לנו מוזר, וכצפוי, הוא מובא רק במילון אבן שושן, אך לא במילון רב מילים של שוויקה]; ואילו אֵחַר הַנַּעַר בבראשית ל"ד:י"ט פועל עומד מבניין פִעֵל [*נראה ש**בלשון המקרא **אין הבדל במשמעות בינו לבין "**אָחַר" בבניין קל הנ"ל]. * בנוסף, יש גם פועל יוצא מבניין פִעֵל, כמו בבראשית כ"ד:נ"ו אַל⁠־תְּאַחֲר֣וּ אֹתִ֔י [= עיכב וגרם השהייה לזולת]. *[יש לציין שבניקוד "אחר" בבניין פִעֵל נחלקו המילונים הנ"ל: * *במילון אבן שושן מנוקד כמו הפסוק הנ"ל: אֵחַר, לצד אֵחֵר (את המועד), *ולא נראה ששני הניקודים השונים תלויי משמעות אלא תלויי תקופה; *ואילו במילון רב מילים: אִחֵר. * *הרעיון ליצור בידול בהגייה בין הצורות מבניין **פִעֵל לפי **המשמעויות השונות שלהן, *הוא בהחלט מעניין. * *אבל אם כבר ליצור בידול, אולי ראוי להבדיל **בין פועל עומד לפועל יוצא. * *כמצויין **במילון רב מילים, משמש כיום הפועל "*אִחֵר" בחמש משמעויות שונות. "איחר לפגישה" כלול בפירוש 1; "עשה פעולה באיחור" כלול בפירוש 2 -- שניהם פעלים עומדים; ופירוש 5, לדוגמה, "קבע שזמנו מאוחר", הוא פועל יוצא]. רשב"ם בראשית ל"ב:ה' ואחר – כמו: ואאחר, כמו: ואהב את יעקב (מלאכי א':ב') – כמו: ואאהב, וכן: ואכל, ואמר – חסרון אלף של יסוד. אבן עזרא פירוש ראשון בראשית ל"ב:ה' ואחר עד עתה – האל"ף סימן המדבר, והנוח הנעלם שהוא אחריו תחת אל"ף השורש, וכן: אני אהבי אֵהָב (משלי ח':י"ז), כי כבד על הלשון להוציא ב' אלפין, והוא מהבנין הקל. שד"ל בראשית ל"ב:ה' וָאֵחַר – עתיד קל משרש אחר, כמו אני אוהבי אֵהַב (משלי ח':ט"ז) עיין דקדוקי 554 § https://archive.org/details/bub_gb_sn0imfW6XNwC/page/n253. הואיל משה בראשית ל"ב:ה' ואחר – שרש יחר זמן עתיד עם ו"ו ההיפוך בנין ההפוך בנין קל על משקל וָאֵדַּע. ולא אחר הנער (בראשית ל"ד:י"ט) שרשו אָחַר זמן עבר בנין פִעֵל על משקל ברך, ושני השרשים שוים בענינם כמו אצל ויצל (בראשית ל"א:ט'). רשב"ם בראשית ל"ד:י"ט ולא איחר – מגזרת: לא תאחר (שמות כ"ב:כ"ח), שהוא משקל כבד, כמו: תשבר (שמות כ"ג:כ"ד). אבן עזרא פירוש ראשון בראשית ל"ד:י"ט ולא אחר – איננו בדקדוק כמו: ואחר עד עתה (בראשית ל"ב:ה'), רק הוא מהבנין הכבד הדגוש, על משקל: ברך נבות אלהים ומלך (מלכים א כ"א:י"ג), [וכן: ארש אשה (דברים כ':ז'). ואם תסתכל בפעלים אשר עי"ן פועלם רי"ש, תמצא מוצאם יחד.] שד"ל בראשית ל"ד:י"ט אחר – פִעֵל.
  • עזרה קטנה ממי שיש לו אוצר החכמה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    S
    תאריך ההודעה המקורית: 15/12/2023 00:40 עזרו לי באישי מי כעמך ישראל!! מאת: [email protected]
  • עזרה

2023
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    K
    תאריך ההודעה המקורית: 02/11/2023 17:37 שים את זה בשמש קצת
  • עזרה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/07/2023 11:34 במסמך שלי התהפכו היוצרות: מה שהיה מודגש - הפך ללא מודגש ומה שלא היה מודגש - הפך למודגש כיצד ניתן להחזיר את המצב לקדמות בקלות?
  • עזרה

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/07/2023 18:00 בעת בחירת קבצים בתוך תיקייה - יש אפשרות כזאת: הפוך בחירה
  • עזרה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 11/07/2023 11:31 כבר ענו לי. תורה רבה.

2

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים