דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מקור שהאבות והשבטים ובני ישראל במדבר (לפני מתן תורה) קיימו כל התורה כולה

2023
2 2 0 1
  • מקור

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 27/02/2023 19:04 זה שיח שיכורים בפורים תוכל למצוא בדרשות שונות לפורים רב באוצר הטפשות מהדורה 1779 או במדור המעניין בוארטים לשלחן שבת
  • גאולת השכינה קודמת לגאולת ישראל-מקור בחז"ל

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    Y
    תאריך ההודעה המקורית: 17/05/2023 11:54 המקדש מלך כותב: שהמלכות פוקדה הקב"ה תחלה בגלות, ואח"כ לישראל, כמאמר רז"ל על פסוק 'ושב ה' אלהיך את שבותך', והשיב לא נאמר וכו' ולכך נקרא המלכות ופקודתך לפי שפוקדה תחלה. דרש הנזכר מובא בחז"ל בגמרא מגילה כ"ט ע"א וכן בבמדבר רבה פרשתא ז' וכן בזהר ויקרא כ"ב ע"א-ע"ב אבל בכל הנ"ל מובא רק שהשכינה ישוב איתנו בגלות ולא שהיא תגאל קודם, על כן מי שכן יכול להפנות לי למקום המדויק אשמח מאוד!
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 18/05/2023 00:02 יש גם "המעמד הנבחר" (מאת המחבר של "הלילא דמרדכי" על האירועים של פורים).
  • האם יש למישהו מפות של מסע ישראל במדבר

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 21/06/2023 23:28 יש את הספר 'תנ"ך למטייל' של הוצאת קורן. ספר מאד מומלץ, יש עכשיו מבצע שבוע הספר מצ"ב קישור https://korenpub.co.il/products/lametayel?_pos=1&_sid=8edc63acc&_ss=r ב-יום רביעי, 21 ביוני 2023 בשעה 12:01:35 UTC+3, משה טבק כתב/ה:
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 28/08/2023 22:09 מספר באר משה להרה"ק רבי משה אליקים בריעה מקאזניץ זי"ע (בהרה"ק המגיד מקאזניץ) שהערב הילולא שלו, שמביא מהרה"ק רבי פינחס מקאריץ זי"ע שאתמול היה ההילולא שלו. הועתק מספר עשר אורות מערכת קאריץ קבצים מצורפים: 168109_341.jpg
  • מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 23/03/2023 22:01 [image: image.png]
  • חג מתן תורה

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 27/11/2023 23:49 מקובל: בהוציאך את העם ממצרים תעבדו"*ן (50 יום) *את האלהים על ההר הזה וברש"י (יב) ויאמר כי אהיה עמך - השיבו על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, שאמרת מי אנכי כי אלך אל פרעה, לא שלך היא, כי אם משלי, כי אהיה עמך, וזה המראה אשר ראית בסנה לך האות כי אנכי שלחתיך, וכדאי אני להציל כאשר ראית הסנה עושה שליחותי ואיננו אוכל, כך תלך בשליחותי ואינך ניזוק. וששאלת מה זכות יש לישראל שיצאו ממצרים, דבר גדול יש לי על הוצאה זו, שהרי עתידים לקבל התורה על ההר הזה לסוף שלושה חדשים שיצאו ממצרים. דבר אחר כי אהיה עמך וזה שתצליח בשליחותך לך האות על הבטחה אחרת שאני מבטיחך, שכשתוציאם ממצרים תעבדון אותי על ההר הזה, שתקבלו התורה עליו והיא הזכות העומדת לישראל. ודוגמת לשון זה מצינו (ישעיהו לז ל) וזה לך האות אכול השנה ספיח וגו', מפלת סנחריב תהיה לך אות על הבטחה אחרת שארצכם חרבה מפירות ואני אברך הספיחים (רש"י שמות ג, יב)
  • חיפוש מקור, דבר תורה מהרה"ק מהארנסטייפל

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 17/12/2023 11:58 נתקלתי בעבודתי במאמר על חנוכה מהרה"ק מהארנסטייפל שמבאר דברי הגמרא מזוזה מימין ונר חנוכה בשמאל, שע"י דברי תורה ותפילה יכול האדם לקדש אף את דיבורי חולין שלו, ומכיון שאין לי כרגע תח"י תוכנות חיפוש מפותחות אני לא מצליח למצוא את המקור (לא זכור לי כרגע מה שם ספרו) בשביל לראות את זה בפנים, אודה אם מישהו יוכל להועיל לעזרני בזה, ושכרו רב מן השמים.

0

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים