דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

טיפ נחמד לעורכים

2023
8 4 0 1
  • טיפ בוורד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/03/2023 21:29 טים נחמד ומועיל בעיקר למי שרגיל להוסיף הערות שוליים בוורד: הוסף את יצירת הערת שוליים לסרגל הכלים לגישה מהירה (נמצא במסך בצד ימין למעלה), וכך תוכל ליצור הערה בלחיצה אחת בלבד. [העמד הסמן על "הוסף הערת שוליים" ולחץ על הלחצן הימני בעכבר, ואח"כ: "הוסף לסרגל הכלים לגישה מהירה"].
  • טיפ בוורד

2023
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 06/03/2023 10:07 תודה רבה לכל המשיבים. באתי ללמד ונמצאתי למד.
  • טיפ: קיבוע חלון בפרוייקט השו"ת

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 14/03/2023 12:48 וכיהודה ועוד לקרא: למי שרגיל להסיר את כל הסרגלים של התוכנה כדי שהחלונות של התוכנה יהיו גדולים, אז ניתן לקבע ע"י לחצן ימני על שם החלון: [image: image.png] כמובן שהתועלת של קיבוע חלון (אחת מהם עכ"פ) היא שכאשר סוגרים את כל החלונות בבת אחת - נשארים החלונות המקובעים פתוחים.
  • כולל לעורכים במודיעין עילית

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 24/04/2023 17:51 אני לא קשור לזה, יש שם כתובת מייל שניתן לפנות אליהם מכון הדעת [email protected]
  • שאלות 'פשוטות' - לעורכים המתחילים

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 15/05/2023 23:34 בס"ד היות וב"ה רבו המצטרפים החדשים [ברוכים הבאים! תרגישו בנוח..] אכתוב שוב מה שכבר נכתב כו"כ פעמים בעבר. הקבוצה קמה מתוך הניסיון האישי שלי, כמה שאלות צצות לעורך מתחיל, וכמה הייתי נבוך, הססן, ביישן, לחוץ, כו' כו' ואת מי בדיוק תשאל מה זה וורד ואיך מצרפים קובץ וכל מאות השאלות שעולות כל הזמן ומה עושים כשהבוס כתב לי כו' ואיך עונים לו כו' כו' כו' כידוע.. לכן קמה קבוצה זו, בשביל השאלות הפשוטות ביותר שיש. במשך הזמן הצטרפו פה אריות שבחבורה, הן בתורה והן להבדיל אא"ה בענייני מחשב כו', וזה מקסים, כי ה'אריות' האלו מקדישים מזמנם [היקר מאוד מאוד] המון שעות כדי לענות לכל אחד בסבר פנים יפות, חסד של אמת ממש [וכאן המקום להביע לפחות במשהו את הערכתי העצומה מאוד], רק שבמילא השיח 'עלה רמה'. וזה בסדר, זה מלמד את העורכים המתחילים המון. להקדיש 10 דקות ביום כדי לנסות להבין 'מה הולך פה', זה ממש קורס חינמי לעריכה תורנית. אבל, נא לזכור, שהקבוצה קמה עבורכם, המתחילים. כל שאלה הכי פשוטה ששואלים, זה חסד ממש. א', בטוח שיש עוד שיש להם שאלה זו, ולא שואלים [אולי מתביישים], ב', ככה יש גם לאחרים אומץ לשאול את שאלותיהם. זו לא בושה בכלל לא להבין במייל/בוורד/כו'. לא על זה יבחנו אותנו בב"ד של מעלה, לאחר אריכות ימים ושנים טובות בעז"ה. אבל 'לא הבישן למד' קאי לכאו' גם על זה. קיצער, חזקו ואמצו, זה בסדר שאתם לא מבינים הרבה ממה שנכתב פה [גילוי נאות: הרבה דברים גם אני לא מבין.. ואני מרגיש בנוח עם זה..] אין שום צורך לדעת הכול כדי להתחיל. הרבה מאוד מהעורכים הוותיקים שמשתכרים כיום יותר מ 100 ש"ח לשעה, התחילו בלי לדעת כלום, עם המון זיעה קרה, ורעד בידיים.. [לפחות על עצמי אני יכול להעיד..] כ"ש כשצריכים להתכתב עם מנהל המכון.. כ"ש וכ"ש כשהמנהל הוא אברך כמונו, שצריך פרנסה, והוא לחוץ לגמור את הפרויקט בזמן, אחרת ירד לו מהמשכורת, ובנוסף הוא גם טיפוס מעשי, קשוח, 'קאלטער', שזה בכלל סיוט להתכתב איתו. "ק"ו בן בנו של ק"ו" [כמו שנוהג לומר מו"ר הגאון האדיר ר' בונים שרייבר שליט"א] כשלא מבינים מה בעצם הוא רוצה [ולא מבינים, שע"פ ההנחיות שהוא קיבל מהבוס שלו, אסור לו להסביר את עצמו.. ושהוא בלחץ ממנו, יותר ממך.. והדברים עתיקין, ונמסרים מפה לאוזן, ולא ניתנו ליכתב בראש כל חוצות ...] מספיק שיודעים מה זה קובץ, מה זה אנטר, איך שומרים קובץ, ואיך מעלים אותו למייל. כל השאר - לאט לאט [פוואליע פוואליע. אשרי מי שמכיר..] ע"כ בינתיים מקווה שהועלתי למישהו *הערה חשובה - * נכון שלפעמים אני משעמם, אבל אני מאוד מבקש לעבור לפחות מלמעלה על מה שאני כותב לקבוצה לפעמים [אולי נדירות..] זה דברים נחוצים, ואם תשתדלו לעבור על זה ולשים לב, זה יחסוך אח"כ המון המון התכתבויות מיותרות. *תודה מראש *
  • טיפ לעורכים שפונים למכונים וללקוחות פרטיים

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/05/2023 15:22 בס"ד כבר כתבו את זה כאן בעבר, אבל אני רואה את זה שוב ושוב. אל תסתיר שום דבר ! לא צריך להיות גאון גדול כדי לקלוט שאתה מסתיר משהו.. האמת, היושרה, היושר, הכנות, הפתיחות, הפשטות, הויתור על המסכה המדומה של 'מושלמות' - זה מה שיוצר אמון.
  • נושא חשוב גם לעורכים

2023
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 23/07/2023 20:21 בדיחה. נערך ע"י AI (בינה מלאכותית). בברכה, הרב מאיר פישהוף ממלכת התורה והחסד בארץ הקודש (ע"ר) 0548496050 לזכות לכל הברכות השמורות למחזיקי התורה לחץ כאן https://www.matara.pro/nedarimplus/online/?mosad=9001256&groupe=רשת כוללי ערב - ממלכת התורה&groupelock=1
  • ברכה ושלום לעורכים החשובים

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 06/06/2023 23:24 גם לפי כל כללי הקבוצה אין איסור לשאול שאלות כמו "היכן אפשר להשיג", ולא צריכים דוקא בפרטי