דילוג לתוכן
מחפשים עורכים, כותבים או מגיהים לספר שלכם?

פרסום מודעות דרושים בלוח המקצועי הוא בחינם לזמן מוגבל!

פרסם מודעה ✍️
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

ליווי אישי

2023
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 01/05/2023 18:10

בס"ד

ברשותכם אנצל במה חשובה זו להסביר כמה נקודות לגבי ליווי אישי אצלי [וכנר' זה
    נכון גם לגבי 'שידוכים' אחרים כאלו, שנוצרו ונוצרים ב"ה כאן בקבוצה]

א. כששואלים במייל שאלה בודדת,
    אז ראשית לא תמיד יש לי הפנאי והסבלנות והחשק לפרט ולהרחיב,
    שנית והוא העיקר, הרבה פעמים זה תלוי בכו"כ דברים, ובשביל זה צריך או לשבת
    מסודר ולדבר, או להתכתב עוד ועוד עד שהתמונה נהיית קצת יותר ברורה [גם לי,
    והרבה פעמים גם לאברך בעצמו].

ב. הליווי שלי מתאים בס"ד גם למי שכבר עובד ב"ה, ורוצה להתקדם.

ג. הנקודה של 3 חודשים, זה פשוט כי מנסיון כדי לראות תוצאות, ובעיקר - כדי
    שהדיבורים יהיו למעשה, בפועל, ולא תיאוריות. זה לוקח זמן. בא נראה מה עשית. מה
    נהיה. כו' כו' כו'.

ד. כבר כתבתי את זה: אין כלל מסודר 'מה עושים'.
    עושים דבר אחד: אני משתדל להכיר את הבנאדם
    [אין לי הסמכה... אבל קצת הבנה באנשים יש לי, לדעתי עכ"פ..],
    ולחשוב [גם בזמן הפגישות, וגם הרבה מאוד בין לבין]
    מה לענ"ד כדאי לו לעשות כדי להתקדם.
    רק לדוגמאות בעלמא, מני רבות:
    יש הצריך הדרכה איך להתנהל מול ה'בוס' שלו [אגב, צ"ל לקוח, ואכהמ"ל בזה]
    יש הצריך מידע על מכונים
    יש הצריך שיסבירו לו קצת על ממלכת התורה עוז והדר, איך זה בנוי, למי זה מתאים
    ולמי לא, מה המעלות שיש בה לעומת מכונים אחרים, כו'
    יש הצריך הדרכה בוורד
    יש הצריך שיראו את הקבצים שלו לפני שליחתם, ויציעו לו מה אפשר לשפר בהם
    יש הצריך שיתנו לו כיוון איזה סוג עבודה כדאי לו להתנסות
    יש הצריך הדרכה בחיפוש באוצה"ח כו'
    ועוד ועוד.

ע"כ

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 19/01/2023 22:04 בס"ד למה סותר ? הרב בן שמעון אמר שאם אדם מציע עצמו לעבודה הוא יכול בשמחה. קיצער נראה לי שהבנו ושהובנו.. נא לשאול אותי על כל מקרה לגופו
  • בקשת עצה, מהמבינים בזה מניסיון אישי

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 12/03/2023 01:24 אחריות על ספר זה עבודה יותר טכנית ופחות לימודית, מבחינת תשלום כמובן שזה בגדול שוה (כלומר, שאתה מקבל על שעה של טיפול בחומרים מאה ש"ח). כיון שזה פעם ראשונה שאתה עושה דבר כזה (להיות אחראי), זה יכול להיות "שימוש" שיקפיץ אותך הלאה, וזה גם שוה. אחריות על ספר מצריך: 1. הרבה רגישות ונתינת כבוד, 2. הרבה תקיפות ויכולת עמידה על שלך, לא כתבת עם האחריות כוללת גם ניהול ההוצאה לאור (עימוד גרפיקה וכו') שזה סיפור נפרד, ואם זה כולל גיוס עורכים (שזה הרבה עבודה ולא כזה קל), או שזה רק *איסוף החומר *מהעורכים ופיקוח וביקורת כללית שזה יחסית יותר פשוט וברור. האמת, שלא כ"כ הבנתי מה אתה שואל. (שאלת "האם שוה במאה", אבל לא כתבת מה אתה אמור לעשות).
  • בקשת עזרה במשהו אישי

2023
    60
    0 הצבעות
    60 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 12/03/2023 10:57 אותו עורך טעה בשלוש: א. הוא לא ניסח דבריו בצורת שאלה אלא בצורת קביעה. ב. הוא לא מיקד דבריו (כלומר היה עליו למקד מה בדיוק הטעות בקטע, ולא לכתוב בכלליות). ג. הוא לא אמור לתת עצות אם להביא את הקטע. עליו להיות ענייני, ולשאול לגבי טעות ספציפית שבקטע. ג
  • מאגר ספרים אישי באוצר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 23/05/2023 10:50 האם ידוע למישהו האם ניתן לקחת את האקסל של טבלת הספרים שבאוצר החכמה ולייבא אותו לתוכנה באופן כלשהו על מנת להכין מאגר ספרים אישי תודה למסייעים ושכמ"ה "אשר תשים לפניהם - אמר לו הקב"ה למשה, לא תעלה על דעתך לומר, אשנה להם הפרק וההלכה ב' או ג' פעמים עד שתהא סדורה בפיהם כמשנתה, ואיני מטריח עצמי להבינם טעמי הדבר ופירושו, לכך נאמר אשר תשים לפניהם, כשלחן הערוך ומוכן לאכול לפני האדם".
  • העתקת מאגר אישי ממחשב למחשב

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 23/05/2023 11:53 האם ניתן להעתיק מאגר מותאם אישית ממחשב למחשב וכיצד תודה רבה מראש לעוזרים "אשר תשים לפניהם - אמר לו הקב"ה למשה, לא תעלה על דעתך לומר, אשנה להם הפרק וההלכה ב' או ג' פעמים עד שתהא סדורה בפיהם כמשנתה, ואיני מטריח עצמי להבינם טעמי הדבר ופירושו, לכך נאמר אשר תשים לפניהם, כשלחן הערוך ומוכן לאכול לפני האדם".
  • ליווי חינם ...

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 24/07/2023 11:56 חבר'ה: הכל טוב!... מאת: [email protected]
  • ליווי אישי

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/05/2023 06:51 בס"ד אולי המייל הבא יחסוך כמה טלפונים וכמה מיילים [ומחילה מראש ממי שזה לא רלוונטי בשבילו] אחרי הכלל ש'אין שום כלל מה עושים אצלי בליווי האישי, כי כל אחד הוא עולם אחר', אז בכל אופן, מה, לדוגמא, כן עושים [לפעמים, אם זה מה שצריך]? מנסחים ביחד קו"ח בצורה נכונה [שזה עצמו כולל כו"כ פרטים] אני עובר על הקבצים לפני שליחתם [גם של הדוגמאות למבחן, וגם של העבודה בעצמה] ובודק מה יש לשפר לומדים ביחד אלו סוגי עבודות יש בעולם העריכה התורנית, [ו'מה זה בכלל עריכה תורנית'], ומי מתאים למה, לומדים ביחד אלו מכונים יש, מה ההבדלים ביניהם, מה מתאים למי, חושבים ביחד כמה שכר לדרוש, ואיך לעשות זאת בצורה נכונה, היינו גם הריווחית ביותר, בס"ד, אבל גם המפוקחת ומציאותית, מנסים להבין ביחד 'מה החסמים שלי', [היינו: למה אני תקוע], ומה עושים כדי להשתחרר מזה בס"ד. לפעמים חסמים שכליים [תפיסות מוטעות], לפעמים חסמים רגשיים, לומדים איך מצד אחד להשקיע בשיא הרצינות, ואיך יחד עם זה לא לקחת 'אחריות יתר', שמכבידה על העבודה שלא לצורך, לומדים ביחד אלו הוראות של מכונים הם 'דברים ככתבן', ואלו הוראות הם רק 'נתינת כיוון כללי, לאן לשאוף' [ובסוד בסוד... אלו הוראות, גם אלו שכתבו אותם, יודעים שאין זה מציאותי בכלל, וזה רק למען הפרוטוקול..] זה על קצה המזלג.. לתשומת לב, נשאר מקום אחד אחרון במחיר הנוכחי.
  • דחוף !!! לוח שנה אישי

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 14/10/2023 22:03 באם יש למשהו לוח שנה מותאם אישית הלוח נצרך לסידור סדרי לימוד אישיים עבור חבורה כלשהי, ונצרך לכך לוח עם אפשרויות של סדרי לימוד גמרא, משנה, משנ"ב חזרות וכו' כל מידע ולוח יעזור מאוד בענין. תודה רבה בשורות טובות שבוע טוב ומבורך ש. כהן