דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

עריכה בחוה"מ

2023
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 01/10/2023 21:52

אני לא רוצה לפתוח כאן דיון, כי מקפידים כאן בקבוצה שלא יהיו דיונים הלכתיים.
    אני רק שואל האם מי מחברי הקבוצה יכול לצטט כאן מקור או פסק (לא סברות) שמותר
    או אסור לערוך חידו"ת בחוה"מ.
    כמובן שזה תלוי באיזו עריכה, אני שואל לגבי סוג של חידושים של אחר שכבר
    כתובים, והעורך צריך לסדר אותם ולסגנן לשונית ותחבירית. (העורך מקבל תשלום
    כמובן)
    אמנם השו"ע פוסק:
    שולחן ערוך אורח חיים הלכות חול המועד סימן תקמה סעיף ט
    *ואם שמע דבר חידוש, מותר לכתבו כדי שלא ישכח; וכן אם ראה ספר מחודש, מותר
    להעתיקו אם לא ימצא להעתיקו לאחר המועד. *
    אך ראיתי שבדירשו מביאים:
    חיי אדם חלק ב-ג (הלכות שבת ומועדים) כלל קיא סעיף ו
    אבל אם כבר כתובים אצלו, רק שאינם מסודרים אצלו, נראה לי דאסור לסדרם, דהיינו,
    לחזור ולכתבם.

• עזרה בנושא מ"מ

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ק
    תאריך ההודעה המקורית: 26/03/2023 20:16 [image: image.png] בדרכי תשובה סימן סו ס"ק לז הביא דברים משם הדעת קדושים והגידולי הקדש כמצו"ב, האם ידוע לאי מי על דעת קדושים לסימן סו? והיכן ניתן לראותו? או שמא כוונתו למקום אחר בד"ק היוכל אי מי להאיר עיניי בענין זה? בתודה מראש
  • 0 הצבעות
    43 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 11/04/2023 04:13 לגבי הלוואה, שו"ר שגם בזה יש מחלוקת. מצ"ב. קבצים מצורפים: הלואה.PDF
  • חוות דעת בניסוח מ"מ

2023
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 15/06/2023 13:19 בדרך כלל כותבים ברכות (ה.) או ברכות (ה, א) ברכות (ה ע"א)
  • עזרה במציאת מ"מ.

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 05/07/2023 01:32 תודה רבה. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 05.07.23, 01:32:29
  • מ"מ בכתבי האר"י

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2023 10:35 שלום וברכה לכל החו"ר היקרים. היכן המקור לכך שכשהנשמה עולה מדרגה למעלה בשמים אזי דנים אותה שוב לפי ערך מדרגתה? תודה רבה.
  • מ"מ בכתבי האר"י

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2023 16:26 תודה רבה לכם! בזכות המ"מ של הרב בעל שם מצאתי את זה בשער הגלגולים כהצעת הר' ישראל זאב. אשריכם ישראל! מאת: [email protected]
  • חיפוש מ"מ בספרי אדמוה"ז מליובאוויטש

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 12/12/2023 21:54 וכמובן שאין דבר כזה "אדמוה"ז מליובאוויטש".
  • בקשת מ"מ

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 02/06/2023 07:12 בס"ד רבותי זה לא צחוק בכלל. נניח שאני מוכן לקבל את זה שאני משקיע המון בשביל הקבוצה, ומקבל בחזרה בעיקר אבנים, ניחא, זה דרכו של עולם. אבל ממש אין לי גרוש מיותר, ואני גם ממש לא טיפוס שיש לו כוח ואומץ להתייצב בב"ד, ואם אני ח"ו יקבל תביעה ממישהו, לא יעזור לי כלום ש'פשיטא' וש'כוונתו'. עשיתי על זה סקר, האם פשוט לחסום אפשרות לצירוף קבצים, ולהוריד ממני את כל הלחץ הזה, או להשאיר, לטובת הציבור, את האופציה הזו, ולחסום עוד ועוד. בינתיים 88% מתוך המגיבים כתבו שלדעתם נכון יותר האופציה השניה.

1

792

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים