דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חיפוש מאמר

2023
2 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 24/10/2023 18:50

שואל שוב
    יהיה לי לתועלת רב לצורך עריכת ספר
    אם חד דמן חבריא קדישא הדין יכול להמציא לי מראה מקום או מאמר מוכן
    בטעם וענין וסוד ופשט ורמז ודרוש וכו' וכו' על המנהג של אמירת ברכי נפשי וט"ו
    שיר המעלות בשבתות החורף לאחר מנחה

יותר על פי חסידות וכו'
    נ. ב. את המאמר בבית אהרן וישראל קובץ קמד ראיתי כבר, אבל זה עפ"י מנהגי וטעמי
    הראשונים וכדו'.
    ייש"כ מראש לכל המשיבים

מאת: [email protected]

• תאריך ההודעה המקורית: 24/10/2023 18:50

שואל שוב
    יהיה לי לתועלת רב לצורך עריכת ספר
    אם חד דמן חבריא קדישא הדין יכול להמציא לי מראה מקום או מאמר מוכן
    בטעם וענין וסוד ופשט ורמז ודרוש וכו' וכו' על המנהג של אמירת ברכי נפשי וט"ו
    שיר המעלות בשבתות החורף לאחר מנחה

יותר על פי חסידות וכו'
    נ. ב. את המאמר בבית אהרן וישראל קובץ קמד ראיתי כבר, אבל זה עפ"י מנהגי וטעמי
    הראשונים וכדו'.
    ייש"כ מראש לכל המשיבים

מאת: [email protected]

תאריך ההודעה המקורית: 24/10/2023 20:16
  • חיפוש זהות.

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 16/01/2023 14:05 למי הכוונה בר"ת שמסומן לקמן. (מתוך שו"ת יכין ובועז סימן ע"ד). וכ"כ הרמב"ם ז"ל בפי"א מהל' אישות וז"ל קטן אפי' בן ט' שנים ויום א' שנשא אשה אין לה כתובה ואם הגדיל וקיימה אחר שהגדיל יש לה עיקר כתובה עכ"ל ובגמ' לא נתפרש קיום זה מהו וגם הרמ"בם ז"ל לא פירשו ומשמע שעכב' אצלו משהגדיל אבל הרשב"א ז"ל כתב כלומר והוא שבעל לאחר שהגדיל לפי שאין אדם עושה בעילתו בעילת זנות וכן מפו' בירושלמי עכ"ל ובעל אה"ע הוסיף שיתייחד עמה בעדים. כמו"כ באם הכוונה לטור באה"ע האם יש מי שיוכל מצוא לי היכן הוא. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 16.01.23, 13:38:24
  • חיפוש

2023
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 05/02/2023 23:20 ככה לא עובד ???? [image: image.png]
  • חיפוש מאמר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 23/10/2023 19:19 יהיה לי לתועלת רב לצורך עריכת ספר אם חד דמן חבריא קדישא הדין יכול להמציא לי מראה מקום או מאמר מוכן בטעם וענין וסוד ופשט ורמז ודרוש וכו' וכו' על המנהג של אמירת ברכי נפשי וט"ו שיר המעלות בשבתות החורף לאחר מנחה יותר על פי חסידות וכו' נ. ב. את המאמר בבית אהרן וישראל קובץ קמד ראיתי כבר, אבל זה עפ"י מנהגי וטעמי הראשונים וכדו'. ייש"כ מראש לכל המשיבים
  • חיפוש ספר

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 14/09/2023 03:17 קיבלתי שכויח לנותן
  • חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 21/12/2023 09:49 מצוי בידי סידור עתיק של צדיק א' מצדיקי החסידות מלפני מלחמת העולם הראשונה, ובשולי הגיליון נוסף בכת"י ג' הוספות שלא מצאתי להם שום מקור נוסף. א', אחרי עטיפת הטלית ופסוקי 'מה יקר' מובא הפסוק (תהלים טז, יא) תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח. ב', בשחרית של שבת אחרי מזמור שיר חנוכת, פסוקי ה' מלך, והיה ה' למלך, ואח"כ במקום הושיענו מובא 'שמע ישראל ה' אלקינו ה' אחד, ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד'. ג', בשחרית של שבת אחרי הודו לה' כי טוב לפני האדרת והאמונה, מביא שיש לומר המזמור שבתהלים פרק קלג, 'הנה מה טוב ומה נעים וגו'. והנה לאחרונה ראיתי שבסידור קאמרנא (ב"ב, תש"ן) מביא ג"כ בהערות שבסידור מכת"י אחד האדמורי"ם שלהם מובא ג"כ ג' ההוספות הנ"ל, אולם הם לא הכניסוהו בגוף הסידור רק בהערות, ובדקתי גם בספר שולחן הטהור של האדמו"ר מקאמרנא וגם במנהגי קומרנא וראיתי שאינו מוזכר שם. עכ"פ חוץ ממקור זה לא מצאתי לה מקור נאמן, ואודה מאוד למי שיביא לי מקור בספרי הפוסקים או המקובלים, וכן מי עוד נהג כן. בתודה מראש. ברכה והצלחה וכל טוב תמידי ידידכם הדורש שלומכם וטובתכם כל הימים הצב"י יהושע העשיל וינגרטן פה עיר הקודש והמקדש ירושלם תובב"א 0527634552 [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 21.12.23, 09:46:40
  • חיפוש מקור

2023
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 04/12/2023 21:27 תודה רבה
  • חיפוש מקור

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ת
    תאריך ההודעה המקורית: 30/05/2023 22:37 תודה לכולם
  • חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 23/04/2023 23:39 האם מאן דהו מכיר מקור לדברי הנפש החיים שיש הבדלים בין עבירות, שיש עבירות שפוגמים בעולמות העליונים עד כדי חורבן ויש שרק מחשיכים אורות של מעלה וכדומה.