דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

למי ששאל על לויתן זה יצרת לשחק בו. הרב רוזנבלום והרב בידרמן

2023
2 2 0 1
  • מי יודע מקור על זה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 16/01/2023 20:53 כמו שיש לאשה חבלי לידה טרם לידתה, כך יש להאדמה צער לידה לפני שהיא מוציא עשב, והמלאך למעלה אומר לו גדל. אומר לו גדל מופיע בב"ר י ו אבל החלק הראשון לא מצאתי מקורו
  • פירוש של השפתי חיים בשם הרב דסלר על פרשת קורח

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 26/01/2023 11:37 אני צריך קטע של רבי חיים פרידלנדר בספרו שפתי חיים על התורה (פרשת קורח) שם הוא מביא בשם הרב דסלר ביאור במושג וזוכר חסדי אבות. יישר כח מראש
  • בקשת ספר באישי - שואל כענין על התורה (הרב יחיאל בלום)

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 31/08/2023 21:13 שלום רב, אני צריך את עמ' תקנ"ו מהספר הנ"ל. אשמח אם אחד מהרבנים שליט"א יוכל לשלוח לי באישי. ייש"כ
  • בקשר לקובץ שהופץ על ידי הרב בלויא שליט"א

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    S
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2023 23:36 עברתי על זה מהחל ועד כלה, ויישר כח גדול לכותב עלום השם... אני די מסכים כמעט עם כל מה שנאמר שם. לגבי הטענה שאנשים ישלמו כמה שמחיר השוק יהיה ואין לכך גבול – מניסיון אישי עם לקוחות פרטיים, הרבה פעמים כבר במצב הקיים הם מגיעים עם תמונה שגויה מאוד של המציאות, הם מגיעים עם הצעת תשלום שלא תואמת כלל את המצב אפילו כיום, וגם כשמסבירים להם והם מפנימים את המצב, הרבה פעמים הם לא מוכנים/מסוגלים להעלות את התשלום (ניתן לדעת את זה אם מוצאים את אותו אדם מחפש עדיין עורך לאחר כמה חודשים...). כך שאני לא בטוח שאם כולם יכפילו את התעריף זה ישאיר את אותם כוחות שוק כפי שהם היום. גם לגבי מכונים, אנחנו רואים שהם מחזיקים יפה מאוד זמן רב, למרות שהם משלמים הרבה פחות מהשוק המרכזי. קשה לראות את זה משתנה משמעותית.
  • האם יש דרך לאמת שאכן הרב אלישיב כתב את זה?

2023
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 23/09/2023 21:18 רק לחשוב איזה כתיבה מיוחדת הפסדנו, בכך שבהמשך חייו מיעט בכתיבה מאת: [email protected]
  • אודה מאד למי שמכיר את הבעיה הזאת ויודע על פתרון

2023
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 06/11/2023 18:26 לא משהו מסויים מחקתי את כל הקטע וכתבתי אותו מחדש אברהם לוי מנהל ארגון "הקבצו" 0533148981
  • חיפוש מקור - לוויתן זה יצרת לשחק כי נשאר בודד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 07/11/2023 20:48 האם ידוע לאחד מהת"ח מקור למאמר הבא, יש מיחסים להחת"ס אבל לא מצאתי   כתיב (תהלים קד כו) 'לוויתן זה יצרת לשחק בו', יש שרמזו בזה, דלכן נקט 'לוויתן' – עפ"י מאמר חז"ל (ב"ב עד:) שמתחילה ברא הקב"ה את ה'לוויתן' זכר ונקיבה, משראה שאין העולם מתקיים (אם הם יפרו וירבו) הרג את הנקיבה ומלחה לצדיקים לעתיד לבוא... נמצא הזכר נשאר לבדו... אמר הקב"ה אינך נשאר 'בודד' בעולם, אלא הקב"ה יעמוד לימינך, ויהא כביכול 'משחק' עמך. מעתה ייאמר לכל מי שמרגיש 'בודד' בצערו ובמכאוביו וכיו"ב – אינך בודד אלא הקב"ה כביכול 'משחק' עמך והוא מתקרב אליך להיות עמך במחיצתך...
  • על מי מסופר סיפור זה. על הבית הלוי?

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 27/11/2023 22:01 [image: image.png] עובדות והנהגות לבית בריסק ח"ב עמ' רצ"ד מאת: [email protected] -- בברכה, הרב מאיר פישהוף ממלכת התורה והחסד בארץ הקודש (ע"ר) 0548496050 לרשת ישיבות מתיקות התורה - לחץ כאן https://nedar.im/FcCh

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים