דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

קבוצת עורכים באידיש

2023
1 1 0 1
  • כנס עורכים - עזרה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 09/03/2023 14:46 מאת: [email protected]
  • דרושים עורכים ומבקרים

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 15/03/2023 15:33 דרושים עורכים ומבקרים לעבודת עריכה וביקורת של ספרי חסידות בהוצאת עוז והדר. דרישות התפקיד: נסיון חובה - עדיפות לבעלי ניסיון בעריכת או ביקורת ספרי חסידות של עוז והדר לפחות 50- 60 שעות חודשיות. ההתנהלות אינה מול עוז והדר, אלא מול מכון חיצוני. התשלום הוא בתלושי משכורת אחת לחודש. תנאי תשלום הוגנים למתאימים. כמו כן עדיין דרושים עורכים ומבקרים ועורך אחראי, לעבודה בתורת האור החיים זי"ע. נא לפנות באישי המודעה מפורסמת באישור המנהל-
  • קבוצת מייל כללית

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/05/2023 23:45 בס"ד בקשו לפרסם: בס"ד נפתחה קבוצת מייל חדשה, המיועדת לכלל האברכים יראי ה', שיש להם לפעמים בקשות נחוצות, ואינם רוצים לשוטט בפורומים השונים וד"ל. הקבוצה מיועדת לכל נושא נחוץ [ע"פ שיקול דעתו הבלעדי של מנהל הקבוצה]. נא לשים לב לכמה נקודות: א. רק מנהל הקבוצה יכול לכתוב הודעות. לכן כל הודעה שתרצו לכתוב, יש לשלוח למייל האישי [הכתוב מטה] של מנהל הקבוצה. ב. בגוף ההודעה יהיה כתוב כתובת המייל של השואל, ומי שירצה יגיב לו באישי. ג. הקבוצה אינה מיועדת למה ששייך לנושא עריכה תורנית. ד. נכון לעכשיו, ההצטרפות לקבוצה היא חינמית. להצטרפות, שאלות, כו' - [email protected] יה"ר שיהיה רק לתועלת, ולא יצא מכשול ח"ו מתחת ידינו. מטרת הקבוצה הזו אינה ח"ו לעודד בזבוז זמן על המייל, אלא ההיפך בדיוק. הקבוצה אינה קשורה אלי. לא אגיב על שום מייל בקשר לזה
  • קבוצת עורכים חדשה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 20/06/2023 12:18 בס"ד שלו' וברכה וחודש טוב ב"ה הקבוצה מתנהלת כדבעי, אולם כשם שפרצופיהם כו', יש הרוצים שכל הודעה תישקל בפלס, ולא נוח להם המצב הקיים. לכן נפתחה קבוצה חדשה, שהתנאים להצטרפות אליה הם: לשלוח לי צילום ת"ז, שהשם במייל יהיה השם האמיתי המלא, ולהתחייב לא לשנות את השם שכתוב במייל. מובן שהקבוצה החדשה תהיה קטנה יותר, אבל באופן טבעי ההודעות שם יהיו יותר "רציניות". והבוחר יבחר, באיזה קבוצה להיות חבר. נא לשים לב, ש 2 הקבוצות אינם מיועדות למנהלי מכונים, או למי שיש לו אינטרס לעזור להם. 'דבר המסור ללב נאמר בו ויראת מאלוקיך'. למי שירצה לפנות אלי בשאלות כדו': מטבעי קשה לי להגיב למיילים. זה מאוד לא נעים לשלוח מייל ולצפות לתגובה ולא לקבל אותה. לכן נא לקחת את זה בחשבון מראש. הנ"ל אמור גם למי שפונה אלי להסב תשומת ליבי לנקודות שצריכות שיפור [לדעתו] בקבוצת הבית לעורך: אני מודה על הפנייה אלי, ומעריך את הזמן שהקדשתם, ואני שמח לקבל ביקורת, אבל זה רק בתנאי שברור שיתכן ולא אגיב. אני קורא כל הודעה, ופועל [או לא פועל] לפי מה שנראה לי לנכון. בברכת איש את רעהו יעזורו. כמובן, לא חל שום שינוי בכללי קבוצת 'הבית לעורך'.
  • גְרון באידיש מה זה? הוֹז או הָז באידיש מה זה?

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 16:40 גרון, ייתכן שהכוונה לגרין, כלומר ירוק. מאת: [email protected]
  • תשלומי עורכים

2023
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 20/09/2023 01:54 להניח את הצדדים לכאן ולכאן, באופן אישי נהניתי מכתיבתו הנאה של הרב מוסקט [ובפן אישי נוסף אני רואה בדבריו הגיון ישר בוקע ועולה עד הרקיע, אבל אכמ"ל]
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    J
    תאריך ההודעה המקורית: 12/11/2023 12:35 כרגע יש 8 שיעורים לתמלל
  • קבוצת עורכים באידיש

2023
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2023 00:24 עובדתית זה ממש לא נכון לומר שהשפה נכחדת הרי ברוב הקהילות בחוץ לארץ שפת האידיש ידועה לכל. כידוע היו גדולי ישראל שרצו להלחם על כך, אבל מרן החזו"א סבר שאין זו החזית שלנו והסמיך לכך את משלו הידוע עם המפקד שפרש לגימלאות, אבל בוודאי שלדעת כולם היה ראוי לשמר ולשמור ולדבר באידיש, כי היא השפה המבדילה אותנו מבין אומות העולם, ויש לכך ערך חשוב מאד.

2

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים