דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

עזרה בניקוד

2023
8 5 0 1
  • עזרה בוורד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 07/03/2023 13:44 רצוני לשנות את הגדרת ברירת המחדל של ההדבקה, שתהיה באופן של סגנון היעד. לחצתי על החץ של "הדבק", ואח"כ על "הגדרת ברירת מחדל להדבקה", ואז מופיע הריבוע הזה. מה עלי לעשות? [image: image.png]
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 11/06/2023 20:54 אני צריך בדחיפות עדיף עוד להיום מישהו שיכול לעמד ולעצב שני עמודי הנצחות בסוף ספר, עיצוב בסגנון תורני קלאסי שיכבד את מי שהניח קצת כסף על ההוצאה לאור, (לאנשים פשוטים. לא גבירים שרגילים לצומי מיוחד...) כמובן תמורת תשלום. ופשוט שזה סוג בקשת עזרה שמתפרסמת כאן ב'בית' ולא בלוח דע"ת, מהסיבה הפשוטה שלוח דע"ת מיועד לנתב את המכונים גדולים שעושים עלינו כסף... והלוח עושה בזה סדר, מעולה. לכן פשוט שהשלמות עבודה לרבני קבוצת ה'בית' גם אם היא עבודה משמעותית יותר ונדרש עליה תשלום מקומו כאן כחלק ממערך הנשיאה בעול הנדיר וחסדי הרבנים דפה. ובפרט אחרי הסינון היסודי שר' שמואל עשה כאן ונשארו כאן רק עורכים ש'איש את רעהו יעזורו' ותו לא מידי.
  • עזרה בניקוד מילה

2023
    19
    0 הצבעות
    19 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 18:15 נראה שמפרשי המקרא דלקמן מסכימים שבבראשית ל"ב:ה' וָאֵחַר הוא פועל *עומד * מבניין *קל *[היה צ"ל וָאֶאֱחַר] ובעבר: הוא אָחַר = התמהמה [יש לציין שהשימוש בבניין קל לא מקובל בימינו ולכן נשמע לנו מוזר, וכצפוי, הוא מובא רק במילון אבן שושן, אך לא במילון רב מילים של שוויקה]; ואילו אֵחַר הַנַּעַר בבראשית ל"ד:י"ט פועל עומד מבניין פִעֵל [*נראה ש**בלשון המקרא **אין הבדל במשמעות בינו לבין "**אָחַר" בבניין קל הנ"ל]. * בנוסף, יש גם פועל יוצא מבניין פִעֵל, כמו בבראשית כ"ד:נ"ו אַל⁠־תְּאַחֲר֣וּ אֹתִ֔י [= עיכב וגרם השהייה לזולת]. *[יש לציין שבניקוד "אחר" בבניין פִעֵל נחלקו המילונים הנ"ל: * *במילון אבן שושן מנוקד כמו הפסוק הנ"ל: אֵחַר, לצד אֵחֵר (את המועד), *ולא נראה ששני הניקודים השונים תלויי משמעות אלא תלויי תקופה; *ואילו במילון רב מילים: אִחֵר. * *הרעיון ליצור בידול בהגייה בין הצורות מבניין **פִעֵל לפי **המשמעויות השונות שלהן, *הוא בהחלט מעניין. * *אבל אם כבר ליצור בידול, אולי ראוי להבדיל **בין פועל עומד לפועל יוצא. * *כמצויין **במילון רב מילים, משמש כיום הפועל "*אִחֵר" בחמש משמעויות שונות. "איחר לפגישה" כלול בפירוש 1; "עשה פעולה באיחור" כלול בפירוש 2 -- שניהם פעלים עומדים; ופירוש 5, לדוגמה, "קבע שזמנו מאוחר", הוא פועל יוצא]. רשב"ם בראשית ל"ב:ה' ואחר – כמו: ואאחר, כמו: ואהב את יעקב (מלאכי א':ב') – כמו: ואאהב, וכן: ואכל, ואמר – חסרון אלף של יסוד. אבן עזרא פירוש ראשון בראשית ל"ב:ה' ואחר עד עתה – האל"ף סימן המדבר, והנוח הנעלם שהוא אחריו תחת אל"ף השורש, וכן: אני אהבי אֵהָב (משלי ח':י"ז), כי כבד על הלשון להוציא ב' אלפין, והוא מהבנין הקל. שד"ל בראשית ל"ב:ה' וָאֵחַר – עתיד קל משרש אחר, כמו אני אוהבי אֵהַב (משלי ח':ט"ז) עיין דקדוקי 554 § https://archive.org/details/bub_gb_sn0imfW6XNwC/page/n253. הואיל משה בראשית ל"ב:ה' ואחר – שרש יחר זמן עתיד עם ו"ו ההיפוך בנין ההפוך בנין קל על משקל וָאֵדַּע. ולא אחר הנער (בראשית ל"ד:י"ט) שרשו אָחַר זמן עבר בנין פִעֵל על משקל ברך, ושני השרשים שוים בענינם כמו אצל ויצל (בראשית ל"א:ט'). רשב"ם בראשית ל"ד:י"ט ולא איחר – מגזרת: לא תאחר (שמות כ"ב:כ"ח), שהוא משקל כבד, כמו: תשבר (שמות כ"ג:כ"ד). אבן עזרא פירוש ראשון בראשית ל"ד:י"ט ולא אחר – איננו בדקדוק כמו: ואחר עד עתה (בראשית ל"ב:ה'), רק הוא מהבנין הכבד הדגוש, על משקל: ברך נבות אלהים ומלך (מלכים א כ"א:י"ג), [וכן: ארש אשה (דברים כ':ז'). ואם תסתכל בפעלים אשר עי"ן פועלם רי"ש, תמצא מוצאם יחד.] שד"ל בראשית ל"ד:י"ט אחר – פִעֵל.
  • עזרה טכנית

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 14/08/2023 15:52 שלום לכולם יש לי קונטרס שהמרתי אותו מPDF לוורד באמצעות תוכנה כלשהיא כל הטקסט מופיע שם אבל מבחינת עריכה המסמך כולו משובש ומלא מרווחים לא קשורים ואני מנסה לסדר ללא הצלחה יתירה וכל שורה עושה שבת לעצמה ומחליטה להיכן לקפוץ אשמח אם מישהו מהת"ח המקצוענים דכאן יוכל לעזרני יישר כח
  • עזרה בקבלה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 05/11/2023 21:54 ראיתי ברבינו בחיי ובעוד ראשונים מושג ששבת היא הספירה השביעית הנקראת עולם הנשמות, וגם יש שמדברים (עקידת יצחק ועוד) על הטרקלין העליון שנקרא שבת הגדול. מי יוכל להחכמיני בזה ותבוא עליו ברכת טוב סלה? תודה רבה מאוד
  • עזרה

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 21/08/2023 10:40 תורת הבית הארוך
  • עזרה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/07/2023 11:34 במסמך שלי התהפכו היוצרות: מה שהיה מודגש - הפך ללא מודגש ומה שלא היה מודגש - הפך למודגש כיצד ניתן להחזיר את המצב לקדמות בקלות?
  • עזרה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 11/07/2023 11:31 כבר ענו לי. תורה רבה.