דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

ספר חכמה ומוסר מחולק בבר אילן ל'מאמר' ול'סימן'. מישהו יכול לעשות לי סדר בענין. בתודה מראש

2023
2 2 0 1
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 24/05/2023 00:48 אצלי זה נמצא בסביבת עבודה של ווינדוס מאת: [email protected]
  • מישהו יכול להסביר לי את המהר"ל

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 18/09/2023 10:26 כנראה אז אחותו מן האב לא היתה אסורה כלל, רק אחותו מן האם היתה לכאורה אסורה, ועל זה משיב שגם זה לא היה אסור לפי אותו תנא שסובר ששמעון נשא את דינה. תראה תוספות השלם על התורה בפסוק זה. מושב זקנים בפסוק זה ברטנורא בפסוק זה כלי חמדה באופן כללי, לבן נח כמו לגוי, מותר ערוה מצד האב, ואסור רק מצד האם שולחן ערוך יו"ד סימן רסט סעיף ג עובד כוכבים אסור בשאר האם אחר שנתגייר, מדברי סופרים, ומותר בשאר האב, אף על פי שיודע בודאי שזה שארו מאביו, כגון תאומים, שדבר ברור הוא שאביו של זה הוא אביו של זה, אף על פי כן לא גזרו על שאר אביו. לפיכך נושא הגר אשת אחיו מאביו, ואשת אחי אביו, ואשת אביו, ואשת בנו, אף על פי שנשאת לאחיו או לאחי אביו או לבנו אחר שנתגיירו. וכן אחות אמו מאביה, ואחותו מאביו, ובתו, שנתגיירו, מותרות לו. ( ויש אוסרים באשת אביו) (טור בה"ג). אבל אינו נושא לא אחותו מאמו, ולא אחות אמו מאמה, ולא אשת אחיו מאמו, שנשאה אחיו מאמו אחר שנתגיירה, אבל אם נשאה אחיו כשהיה עובד כוכבים, הרי זה מותרת לו.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 19/09/2023 20:22 על פרשת וישב באישי בלבד בתודה מראש!
  • האם מישהו יכול להמציא לי מקור קדום

2023
    14
    0 הצבעות
    14 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 20/10/2023 13:08 תודה רבה לכל המגיבים עזר לי מאוד. כאמור, ביוצרות לא מוזכר שפסוק זה מוסב על חג הסוכות. מאת: [email protected]
  • בענין התיקונים הרבים שיש בכרתי ופלתי בבר אילן?

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 26/10/2023 10:58 כשמביאים ציטוט מהפלתי צריך להביא עם כל התיקונים שיש בבר אילן? כלומר האם התיקונים הם תיקוני לשון שהעורך ראה לנכון להכניס, או תיקונים ע"פ כת"י וכדו'? קטע לדוגמא: דאיכא רבוותא [ד]סבירא להו דוקא ושט, ותמה הב"י מי הוא זה שיאמר כן, הא בגמרא (כ"ח ע"א) דחינן ליה מהך אווזא דהוי מסמס [קועיה] דמא, וצוו לשחוט הקנה, ולהניח ושט שלם לבודקו. ותירץ הב"ח (ס"א, ד"ה ומ"ש אחד) דסבירא להו דגמרא דחיה ליה לרב אדא בר אהבה מה דסבירא ליה [ד]בדיעבד פוסל קנה לבד, אבל [מכל מקום] לכתחילה יש ראוי לשחוט ושט ולא קנה [דזה] לא אדחייה. ואני אמרתי דסבירא להו להנך רבוותא דעל כרחך הגמרא לא נחית לדעת רב אדא בר אהבה רק בסלקא דעתך דמעכב, אבל באמת הנכון [דגם רב אדא בר אהבה סבר] כמו שכתב הב"ח [דרק] לכתחילה אסור. דקשיא להו [הרי] רב
  • מישהו יכול לשלוח תיקון שגיאה לבר אילן?

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 30/10/2023 16:36 רש"י קהלת א, טו (טו) מעוות - בחייו לא יוכל לתקון משמת מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת ורבותינו פירשו על הבא על הערוה והוליד ממזר או על ת"ח הפורש מן התורה *שיהה *ישר מתחילתו ונתעוות:
  • מישהו יכול לעשות הגהה למאמר הלכתי באנגלית?

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 01/11/2023 19:07
  • מישהו יכול לאתר לי את הגופן?

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 27/11/2023 09:46 תהילה ב-יום שני, 27 בנובמבר 2023 בשעה 01:00:05 UTC+2, חיים יפרח כתב/ה: