דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

רווח בסוף שורה - שלא יירד לשורה הבאה

2024
2 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 25/01/2024 11:29

מע"כ העורכים החשובים: איך עושים רווח כשאני רוצה לוודאות שבעימוד התו הבא
    לאחר הרווח ישאר באותה שורה?
    לדוג' שאני נצרך אליו כעת:
    נועם אלימלך:

על ידי שהוא משבר כח התאוה של היצר הרע שלא לחטא חלילה, על ידי זה הוא מתקדש כא
    ילו עשה מצוה. *
    וזהו שהתפלל משה רבינו עליו השלום (תהלים צ, טו) 'שמחינו כימות עניתנו', פירוש
    שתשמחנו בקדושתך
    חשוב לי שהכוכבית תהיה באותה השורה אך בהפסק רווח.
    תודה מראש למסייעים

• תאריך ההודעה המקורית: 25/01/2024 11:29

מע"כ העורכים החשובים: איך עושים רווח כשאני רוצה לוודאות שבעימוד התו הבא
    לאחר הרווח ישאר באותה שורה?
    לדוג' שאני נצרך אליו כעת:
    נועם אלימלך:

על ידי שהוא משבר כח התאוה של היצר הרע שלא לחטא חלילה, על ידי זה הוא מתקדש כא
    ילו עשה מצוה. *
    וזהו שהתפלל משה רבינו עליו השלום (תהלים צ, טו) 'שמחינו כימות עניתנו', פירוש
    שתשמחנו בקדושתך
    חשוב לי שהכוכבית תהיה באותה השורה אך בהפסק רווח.
    תודה מראש למסייעים

תאריך ההודעה המקורית: 25/01/2024 11:36

רווח קשיח
    כלומר קונטרול+שיפט+רווח

------ Original Message ------
    מאת: From "ה"
    מאת: To "הבית לעורך התורני"
    Date ט"ו שבט תשפ"ד 11:29:25
    Subject [הבית לעורך התורני] רווח בסוף שורה - שלא יירד לשורה הבאה

• איך עושים רווח קשיח?

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 15/01/2024 22:59 נפקא מינה כשרוצים לעשות (ע"י תוסף בקלות...) אות ראשונה בקטע עם חלון מתחת, וכתוב "א. איתא...", ורוצים שיהיה מודגש וחלון גם באות וגם במילה הראשונה. אז צריך לעשות רווח קשיח ביניהם.
  • במקרה כזה צריך לשים נקודה בסוף?

2024
    19
    0 הצבעות
    19 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 02/02/2024 15:06 מטרת הנקודה היא אחת: להבדיל בינן לבין אותיות לועזיות דומות. ----- Original Message ----- From: moshe kagana To: אליהו עבוד Cc: shimon maryles ; אמרי יושר ; אליהו ברדנשטיין ; נחלת יהודה ; הבית לעורך התורני Sent: Friday, February 02, 2024 2:46 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] במקרה כזה צריך לשים נקודה בסוף? כדאי לשים לב שלסימן השאלה ? ולסימן הקריאה ! נוספו נקודות בתחתיתם, נקודות אלו יש להם מטרה מסוימת... ציטוט יכול להיות גם מספר וכדו'. דיבור ישיר זה דיבור כפשוטו, ושם יש סברא לסמן פחות פיסוק כדי שלא יהיו המון סימונים (כי בד"כ מדובר בכמה דיבורים, זה שואל, וזה עונה, וההוא מגיב, ותוך כדי יש מילים כמו: ענה לו, שאל וכדו'. ורבוי סימנים יסרבל. למשל: שאלתי: "אתה תבוא?" "לא!" הוא ענה, "מדוע שאבוא?" "כי כך הוחלט", עניתי). https://hebrew-academy.org.il/topic/hahlatot/punctuation/#target-4931 דיבור ישיר פירושו ציטוט. (וראה דוגמאות שם) זה הכלל שקבעו, אבל כמובן זה לא הלכה למשה מסיני, וכפי שכתבה לי פעם אחת המשיבות מהאקדמיה: ב. בעניין פיסוק בסביבת מירכאות. אכן כך קבענו. גם אנחנו לעיתים מתלבטים בעניין הזה. הייתי מציעה לנקוט את העיקרון שהפיסוק אינו תורה למשה מסיני, ואפשר להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו. לפי"ז בדוגמה של הרב יעקב פ. צריך להניח נקודה: בספר פלוני כתב: "דבר זה אסור ואין לעשות כן!". אכן, רוב הפוסקים נחלקו עליו והתירו. בדוגמה הבאה לא מניחים פסיק אחרי 'הפעם', כי זה בין דיבורים ישירים. אבל מסמנים נקודה לאחר 'בהחלט', כי לאחריו מתחיל דבר חדש: הוא שאל אותי: "אתה מתכונן לבוא גם הפעם?" "כן", עניתי, "בהחלט!". כאשר הוא שמע זאת, מיד הסתובב והלך. שמתי לב שבד"כ מסמנים נקודה, ורק בדיבור ישיר לא מסמנים. למשל: הראיה מהפסוק היא לדעתו "חד משמעית!". ראיה נוספת יש להביא מהמשנה... כנראה שתקן במובן של 'סטנדרט' או במילים אחרות: מה שכולם עושים. מה הכוונה "תקן"? מי קבע את ה"תקן"? את הכלל בנוגע לכך שאין מויפים ימני פיוק אחרי ! או ? ראיתי כמדומני אצל הרב קטן, בנוגע לכך שלא מוסיפים נקודה גם אם אחרי סימן השאלה או הקריאה יש גרשיים - זה כבר חידוש של הרב shimon maryles אבל אם הוא אומר שזה התקן, כנראה שהוא אינו ממציא. מי קובע את התקן? אם אתה מתכוון לאקדמיה ללשה"ע, הרי שהם כתבו שאין מביאים שני סימנים רצופים בדיבור ישיר. באופן תקני לא מוסיפים נקודה כלל, בין אם זה ציטוט ובין אם לא. יש כאלה שנוהגים כן להוסיף נקודה/פסיק לאחר ציטוט גם אם הוא נגמר בסימן קריאה או שאלה, אבל כאמור זה לא תקני לגבי הפניה להערה יש להסתפק וכנ"ל הרב קטן כותב לשים את ציון ההערה לפני סימני הפיסוק, אמנם לגבי !, אני חושב שזה יותר קריטי שהוא יהיה צמוד למשפט ולכן הייתי מציין את ההערה אחרי סימן הקריאה והגרשיים ולפני הנקודה. בד"כ מסמנים נקודה במקרים כאלה. אמנם בדיבור ישיר לא מסמנים, כדי להימנע מריבוי סימנים שיסרבלו את הקריאה. למשל: שאלתי: "האם הוא יבוא?" והוא ענה: "לא". "למה?" "כי הוא חולה". לגבי מיקום ההפניה. אני רגיל להניח לפני סימן הקריאה. עשית את הנקודה נכון. לגבי הערת שולים נראה שעדיף לשים אחרי ה- ! לפני ה-" ב-יום רביעי, 31 בינואר 2024 בשעה 17:49:04 UTC+2, אליהו ברדנשטיין כתב/ה: במאמר של הרב קטן (מצורף אם אין לך) הוא כותב שאין להוסיף סימני פיסוק אחרי סימן קריאה או שאלה, לפי זה אתה צריך להתייחס לסימן הקריאה כמו נקודה ולשים את המספר של הערת השוליים באותו מקום שהיית שם במקרה של נקודה (כמדומני שגם לזה הרב קטן מתייחס). בהצלחה! ואין לעשות כן!". עיקר השאלה במקרה שיש מספר של הערת שוליים בסוף המשפט הזה. כמו"כ היכן בדיוק ראוי לשים את הספרה של ההערת שוליים בכזה מקרה. Sender notified by Mailtrack 31.01.24, 17:41:37
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 03/07/2024 11:38 בהגדרות מרווח לפני/אחרי פיסקה [image: image.png]
  • לקוח שלא משלם

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 23/07/2024 11:05 אני קצת מזועזע לראות כאלו מילים: [ולשלם כמה שהוא חושב שצריך, כשיהיה לו] מאחר וזה נכתב באופן שכביכול יש למילים אלו הסכמה או הבנה. משפט כזה כפשוטו, מראה שמדובר בלקוח גנב, שאולי גם יש לו הסברים ופלפולים שונים. לא מבין איזה סוג תירוץ יכול להיות ללקוח לא לשלם, אם מישהו שנעשק על פת לחמו פירסם כאן בקבוצה הודעה אודותיו. בנוסף, גם אם זה לא הוגן ולא נכון, (במקרה ויתברר שהעורך לא צודק בזה שהוא פרסם כאן בקבוצה מסיבה כלשהיא), זה עדיין לא היתר לגנוב את העורך. אגב, היה לי פעם סיפור עם מישהו שהיה בבחינת 'איך מעשרין את התבן איך מעשרין את המלח', שעיכב לי תשלום ועבר על הלאוו של ביומו תתן שכרו. אני לא מדקדק בה עם לקוחות, אבל ההוא רצה תמיד להראות לי איך הוא 'מחמיר' גדול, ולכן תמיד השאיר איזה תיקון קל ליום שיהיה לו כסף לשלם, (בדר"כ כחודשיים פלוס אחרי גמר העבודה), ואז הוא היה מגיע אלי ואומר לי "הנה, יש עוד תיקון קל אחד שם ושם, וגמרנו", ואז היה משלם... התנהגות זו הוא נבל שאין כמוהו, לפעמים היה מוציא אותי מדעתי. פעם אחת התקשר אחרי תקופה ארוכה מסיום העבודה, ואמר "אמרתי לך לעשות כך וכך, מדוע לא עשית?" אמרתי לו "לא אמרת לי מעולם", אז הוא התחיל לצעוק עלי כן אמרתי וכו' וכו', עמד על השקר שלו, העיקר שיראה שהוא מקפיד גדול במצוות, ומשלם תמיד ביומו. אין מה לעשות, צריך פרנסה ולכן עובדים גם הם כאלו אנשים, אבל לפעמים האנשים האלו עובדים בצורה שהיא פשוט רשעות. אם היה מתקשר ומבקש מחילה על הלאוו הזה, מסתבר שהייתי מוחל ומגיע להסכמות, צורת ההתנהלות הזו היא פשוט התעללות. מאת: [email protected]
  • אנטר - הורדת שורה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/08/2024 10:50 לא קשור
  • יש לי רווח בוורד

2024
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 16/10/2024 01:11 שווה לבדוק בהגדרות שוליים - ייתכן שהשוליים התחתונים הם גבוהים מדי? [image: image.png]
  • נקודות בוורד שלא נמחקות

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 08/12/2024 02:30 לעמוד על השורה וללחוץ כאן [image: image.png] מאת: [email protected]
  • איך מנקדים "הבאתם" (הבאה שלהם)

2024
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 09/12/2024 14:41 פשר גם להעזר בנקדן של דיקטה הוא תמיד נותן כמה אופציות, שהטובה בהם נמצאת למעלה ובדרך כלל אתה רק מסופק ותוכל לקבל מזה הכרעה מאת: [email protected]

2

792

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים