דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

רענון חוזר - כללי המקום. חובה לקרוא. לא יתקבל תירוץ של 'לא שמתי לב'

2024
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 05/02/2024 22:25

בס"ד

פנו כמה שההודעה שלי לא היתה ברורה מספיק,
    ובכן,

1. אסור להגיב שום תגובה שהיא על הודעה שאינה ראויה.
    2. ב"ה אני עסוק, וב"ה הקבוצה גדולה מספיק, וב"ה יש עוד קבוצות עורכים בסגנון
      שונה.
      לכן לא אהסס להוציא מהקבוצה כל מי שלא מתאים לו לעמוד בכללים. לא משנה כמה ת"ח
      הוא, וכמה הוא עוזר לאחרים. ע"פ הוראת מו"צ אין כאן ענין של כבוד התורה.
      ואדרבה וד"ל.

אין להגיב על הודעה זו כלל

בתקווה להבנה ולשיתוף פעולה
    שמואל

• שוליים וגדלים של של ספרים

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 18/01/2024 23:40 כעורך - תשתמש בגופן ובגודל שנוח לך. גודל האותיות - תלוי בגופן, בתוכן ובסגנון הספר וכו'. בדרך כלל בין 12 ל-13. גודל 11 שוב, בדרך כלל, קטן מדאי. ----- Original Message ----- From: [email protected] To: הבית לעורך התורני Sent: Thursday, January 18, 2024 11:26 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] שוליים וגדלים של של ספרים ולגבי גודל כתב איזה גודל נהוג לעשות לגוף הטקסט? גודל 11 או 12 או יותר? ב-יום חמישי, 18 בינואר 2024 בשעה 23:20:19 UTC+2, [email protected] כתב/ה: תודה רבה על התשובה המדוייקת עוד שאלה למהדורה מוקטנת איזה גודל ושוליים צריכים? ואם זה משנה כריכה רכה או קשה? ב-יום חמישי, 18 בינואר 2024 בשעה 23:13:55 UTC+2, ש. הופמן S. Hoffman כתב/ה: הספרים הסטנדרטיים כיום: גודל עמוד: 16.5*23.5 ס"מ שוליים: למעלה ולמטה: 2.5 ס"מ; ימין ושמאל: 2 ס"מ. בדרך כלל אין צורך בידיעה מוקדמת על העיצוב הסופי של הספר. אמנם, במקרה ויש רבוי עיצובים או עיצובים מיוחדים בספר, או שיש יותר מטקסט+הערות שוליים 1 - חשוב מאוד לעמוד מראש בקשר עם המעמד הסופי, לדעת באיזו צורה ושיטה לעבוד. תחסכו לשניכם הרבה מאוד עבודה ועגמת נפש. ----- Original Message ----- From: [email protected] To: הבית לעורך התורני Sent: Thursday, January 18, 2024 11:05 PM Subject: [הבית לעורך התורני] שוליים וגדלים של של ספרים אשמח אם מישהו יכול לכתוב כאן את הגדלים הנפוצים של ספרים וכן איזה שוליים לעשות להם כדי שהספר יראה נורמלי. סתם בתור שאלה האם זה קריטי לקבוע מראש את הגודל של הספר או שאפשר מראש לערוך על A4 ואחכ בדפוס יקטינו לפי הצורך? תודה רבה
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 19/05/2024 16:30 מישהו יודע מקור לאמרה זו, כמדומה משם המגיד ממזריטש זי"ע?
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 02/07/2024 08:22 קבוצת הכתב והמכתב מיועדת אך ורק לעזרה בעבודת העריכה. עשיתי טעות שפרסמתי בקבוצה את המכתב של בית הדין. אין להגיב בנושא זה כלום. אפשר לכתוב לי באישי מה שרוצים. כמו בשאר כללי הקבוצה, חריגה מכלל זה תגרום לחסימה למשך חודשיים לפחות. בתקווה להבנה. אגב יוזכר כאן מה שכבר כתבתי כו"כ פעמים, שאיני רוצה להיכנס הרבה לקבוצה [מסיבה אישית], ולכן אני מבקש ממי שרואה דבר שאינו הולם, ליידע אותי. הנ"ל הוא ע"פ הוראת מורה הוראה שזה מצוה לזיכוי הרבים ואין כאן חשש לשוה"ר וכדו'. בלי קשר, אבקש שוב עזרת הציבור, מי שיודע, מה עושים החברים שעל כל הודעה שהם שולחים הם מקבלים בחזרה תשובה כזו: [image: image.png]
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 16/09/2024 14:50
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 15/10/2024 12:28 רק לעדכן שבזכות השרשור כאן פניתי לדל, קיבלתי שירות מצוין ומהיר. בס"ד הגיע טכנאי לבית והחליף ותיקן הכל. תודה לכולם.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 04/11/2024 10:45 -- בברכה מכון ונכתב בספר 053.3171557 [image: מגילה: אופקית: בברכה מכון ונכתב בספר 0533171557 00]
  • דרוש מגיה. אנא ואנא, לקרוא בשימת לב מרובה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 01/12/2024 17:45 דרוש באופן חד פעמי מבקר על משניות מס' אהלות. פרקים ה עד הסוף. [עבודה שלי, שאיני מצליח לעמוד בקצב]. אנא לשים לב: מדובר ב'פירוש' שהושקע בו המון זמן ומחשבה. לא צריך הערות 'למה לא לפרש אחרת', וכדומה. צריך דבר אחד: לראות שזה מובן לבחור צעיר, שמעולם לא למד המסכת הזו, ולא מכיר המושגים. מי שרואה עצמו מתאים, נא לבקר פרק ה המצו"ב, ולשלוח לי. במייל חדש. אופן כתיבת ההערות - הוספת 'פתקים'. השכר 20 דולר לשעה. מי שלא יימצא מתאים, לא יקבל כלום על הדוגמא. קבצים מצורפים: אהלות פרק ה.pdf
  • שמות לתפילה. "חובה" לקרוא ההודעה הראשונה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2024 12:14 היות ובסקר הדעות חלוקות, אני רוצה לנסות כן לפתוח כזה שרשור. חובה לשים לב: אין לכתוב שום פרט חוץ משם ושם האמא. גם לא שם משפחה. בוודאי לא עדכונים וכדו'. חובה לכתוב רק בהמשך לשרשור זה [לוקח כמה שניות להגיד בפה: ה' אנא תשלח רפואה שלימה לפלוני בן פלונית בתוך שאר חולי ישראל]. כמובן אין לכתוב כאן חוות דעתכם אם זה נכון או לא, או כל דבר אחר. בשו"ט אם ברצונכם לקבל אחת לשבוע את מאמרי 'המאושרים' של ארגון אשרינו, בעברית ובאנגלית, המתפרסמים בעיתונות החרדית, כתבו מייל [ריק] ל: [email protected] [למי שניסה ולא עלה בידו - הקישור תוקן היום י"ט כסליו] --