דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אבקש עצתכם. תודה

2024
6 4 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 07:49

התחלתי לעסוק בתיווך עבודות לעורכים.
    מלאכת הגבייה קשה עלי מאוד.
    למי יש רעיון ?
    האם בכלל אפשר לתת אמון באנשים שאכן ישלמו לי 10% ?

אם אפשר בבקשה להגיב לשאלה זו רק בקבוצה ולא באישי אלי. תודה

אבקש לא להיכנס פה לשאלה האם זה הוגן לקחת מעורך 10%.
    אפשר לפתוח ע"ז דיון בפ"ע, אם מישהו סבור שיהיה מזה תועלת לעורכים.

תודה
    שמואל

• תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 07:49

התחלתי לעסוק בתיווך עבודות לעורכים.
    מלאכת הגבייה קשה עלי מאוד.
    למי יש רעיון ?
    האם בכלל אפשר לתת אמון באנשים שאכן ישלמו לי 10% ?

אם אפשר בבקשה להגיב לשאלה זו רק בקבוצה ולא באישי אלי. תודה

אבקש לא להיכנס פה לשאלה האם זה הוגן לקחת מעורך 10%.
    אפשר לפתוח ע"ז דיון בפ"ע, אם מישהו סבור שיהיה מזה תועלת לעורכים.

תודה
    שמואל

תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 09:52

א. מקובל לתת אמון בבני אדם.
    ב. מי שלא משלם, לא מקבל עבודות נוספות.
    ג. יש כיתוב ברור במייל על כך שהוא צריך להעביר תשלום.
    ד. בהתחלה אתה שולח דרישת תשלום דרך המייל, "שילמו לך כבר? אשמח שתעביר לי את
    האחוזים וכו'".
    ה. בעקרון תיווך בדרך כלל עובד בצורה שאתה נמצא בין העורך למעסיק, והמעסיק
    מעביר לך תשלום ואתה מעביר מתוכו לעורך. וזה הכי טוב.
    ו.

??
    אולי המשך יבא

• תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 09:52

א. מקובל לתת אמון בבני אדם.
    ב. מי שלא משלם, לא מקבל עבודות נוספות.
    ג. יש כיתוב ברור במייל על כך שהוא צריך להעביר תשלום.
    ד. בהתחלה אתה שולח דרישת תשלום דרך המייל, "שילמו לך כבר? אשמח שתעביר לי את
    האחוזים וכו'".
    ה. בעקרון תיווך בדרך כלל עובד בצורה שאתה נמצא בין העורך למעסיק, והמעסיק
    מעביר לך תשלום ואתה מעביר מתוכו לעורך. וזה הכי טוב.
    ו.

??
    אולי המשך יבא

תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 10:12

אני גם מכיר רק את אפוציה ה.
    אחרת אין באמת סיכוי, ואתה אמור לחשב במאזן ההכנסות רק 7% מקסימום.

• תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 10:12

אני גם מכיר רק את אפוציה ה.
    אחרת אין באמת סיכוי, ואתה אמור לחשב במאזן ההכנסות רק 7% מקסימום.

תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 11:23

תודה למשיבים.
    מבקש שוב לא להיכנס כאן לדיון ראוי לקחת 10%.
    אין לי בעיה שידברו על זה [אם רואים תועלת] אבל בדיון נפרד.

ב-יום שלישי, 6 בפברואר 2024 בשעה 10:12:55 UTC+2, 7681356 כתב/ה:

• תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 11:23

תודה למשיבים.
    מבקש שוב לא להיכנס כאן לדיון ראוי לקחת 10%.
    אין לי בעיה שידברו על זה [אם רואים תועלת] אבל בדיון נפרד.

ב-יום שלישי, 6 בפברואר 2024 בשעה 10:12:55 UTC+2, 7681356 כתב/ה:

תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 11:24

צ"ל אם ראוי

ב-יום שלישי, 6 בפברואר 2024 בשעה 11:23:55 UTC+2, שמואל בלויא כתב/ה:

• תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 11:24

צ"ל אם ראוי

ב-יום שלישי, 6 בפברואר 2024 בשעה 11:23:55 UTC+2, שמואל בלויא כתב/ה:

תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 11:54

[image: 7a32e1d9207def71b1bc5d67732680921127478b]​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​אולי
    תתייעץ על זה עם הרב ישראל קלאר הי"ו

• מהו המקור המדויק? תודה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 07/02/2024 18:28 לתוך ביתו?! שמואל ב פרק ו וַיֵּשֶׁב אֲרוֹן ה' בֵּית עֹבֵד אֱדֹם הַגִּתִּי שְׁלֹשָׁה חֳדָשִׁים וַיְבָרֶךְ ה' אֶת עֹבֵד אֱדֹם וְאֶת כָּל בֵּיתוֹ: וַיֻּגַּד לַמֶּלֶךְ דָּוִד לֵאמֹר בֵּרַךְ ה' אֶת בֵּית עֹבֵד אֱדֹם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לוֹ בַּעֲבוּר אֲרוֹן הָאֱלֹהִים וַיֵּלֶךְ דָּוִד וַיַּעַל אֶת אֲרוֹן הָאֱלֹהִים מִבֵּית עֹבֵד אֱדֹם עִיר דָּוִד בְּשִׂמְחָה: וַיְהִי כִּי צָעֲדוּ נֹשְׂאֵי אֲרוֹן ה' שִׁשָּׁה צְעָדִים וַיִּזְבַּח שׁוֹר וּמְרִיא: וְדָוִד מְכַרְכֵּר בְּכָל עֹז לִפְנֵי ה' וְדָוִד חָגוּר אֵפוֹד בָּד: וְדָוִד וְכָל בֵּית יִשְׂרָאֵל מַעֲלִים אֶת אֲרוֹן ה' בִּתְרוּעָה וּבְקוֹל שׁוֹפָר: וְהָיָה אֲרוֹן ה' בָּא עִיר דָּוִד וּמִיכַל בַּת שָׁאוּל נִשְׁקְפָה בְּעַד הַחַלּוֹן וַתֵּרֶא אֶת הַמֶּלֶךְ* דָּוִד מְפַזֵּז וּמְכַרְכֵּר לִפְנֵי ה'* וַתִּבֶז לוֹ בְּלִבָּהּ: במדבר רבה ד, כ ודוד מכרכר בכל עוז לפני ה' וגו' בא וראה כמה בזה דוד עצמו לכבודו של הקדוש ברוך הוא היה לו לדוד להיות מהלך לפניו סתם כמלך לבוש כלי מלכותו לאו אלא לבש כלים נאים לכבוד הארון ומשחק לפניו מה שאפשר לומר שנא' (ד"ה =דברי הימים= א טו) ודוד מכורבל במעיל בוץ וכל הלוים הנושאים את הארון וגו' וכתיב ודוד מכרכר בכל עוז לפני ה' מהו בכל עוז בכל כחו מהו מכרכר שהיה מקיש ידיו זו על זו וטופח ואומר כירי רם והיו ישראל מריעים ותוקעים בשופרות ובחצוצרות וכל כלי שיר שנא' (ש"ב =שמואל ב'= ו) וכל בית ישראל מעלים את ארון ה' בתרועה ובקול שופר וכתוב אחד אומר (ד"ה =דברי הימים= א טו) וכל ישראל מעלים את ארון ברית ה' וגו' .... מהו מפזז ומכרכר האיך היה עושה אמרו רבותינו היה לבוש בגדי זהב סנונין דומין לפז והיה מכה בידיו זו על גב זו וטפח כיון שהיה מכרכר כירי רם היה מפזז מהו מפזז שהיה הזהב המסונן שהיה עליו קולו פוזז, יכול לא היה דוד עושה יותר מזו לאו אלא הופך אספירס ומשוייר לפניו שכן כתיב במקום אחר (דה"א =דברי הימים א'= ט"ו) ותרא את המלך דוד מרקד ומשחק וגו'
  • ניסוח נכון. תודה מראש

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 21/03/2024 21:38 אני נוהג לכתוב "רבי" בלבד בתנאי שיש אחידות ועל כל רב אחר שמוזכר בספר אתה ג"כ כותב רק 'רבי'. ולא שפתאום הגרח"ק יקבל יותר מהגרש"ש וכו'
  • עזרה בהערות שוליים, תודה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 09/06/2024 22:53 תודה לכולם עזרתם לי מאוד מאת: [email protected]
  • מהו המקור? תודה מראש

2024
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/06/2024 19:43 התגובה של אברהם מרדכי לב בוצעה דרך Gmail https://www.google.com/gmail/about/?utm_source=gmail-in-product&utm_medium=et&utm_campaign=emojireactionemail#app קבצים מצורפים: file-0
  • כמה חיפושים. תודה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 03/09/2024 18:48 א. חז"ל - כל מה שישראל אוכלים בעוה"ז אין אוכלים אלא בשביל האמונה ב. רמב"ם בשמונה פרקים [כל רמב"ם יתקבל בברכה] – צדיק גמור היינו שנפשו רוצה את הטוב מטבעו, וצדיק שאינו גמור הוא זה שאמנם עושה רצון ה' אבל נלחם עם היצה"ר שלו. ג. ציטוט – כמו שאמרו ז"ל את אלקים ירא זהו מצוות ל"ת, ואת מצוותיו שמור זה מצוות עשה, כי זה כל האדם, כל העולם לא נברא אלא לצוות לזה. החלק הראשון זה מהרוקח הל' חסידות, החלק השני זה גמ' ברכות ו ע"ב. איפה כתוב הכל יחד ?
  • כמה חיפושים. תודה

2024
    1
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 09/09/2024 15:54 למאמר הראשון אין מקור במדרש. כך כותב העורך של העלון הזה: http://www.halachabrura.org/agada/kid33-39.htm יש על זה דיון כאן אך חסום לי http://forum.otzar.org/viewtopic.php?t=6147 יש לשון דומה במדרש אך לא קשור לעניינו: אמר רבי שמואל בר נחמן כל מה שישראל אוכלים בעוה“ז, מכח הברכות שברכם בלעם‘. קבצים מצורפים: אש דת ח''ז עמ קכא.jpg
  • כמה חיפושים. תודה

2024
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/09/2024 08:54 אם לא קשה לצטט האש דת, כי חסום התמונה ייש"כ ב-יום שני, 9 בספטמבר 2024 בשעה 18:52:45 UTC+3, [email protected] כתב/ה:
  • כמה חיפושים. תודה

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 03/09/2024 20:51 א. מובא בחנוכת התורה פרשת יתרו, והרבה מצטטים ממנו, [מקור יותר מוקדם ומפורט לא מצאתי - יש אחד שציין לשמו"ר כה- ג וביפה תואר שם, אך לא מצאתי] מאת: מבואות ותולדות

0

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים