בעלי קוראים? - מקובל?
-
-
-
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:22
בעלי קוראים - יותר עממי
בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבנימאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:22
בעלי קוראים - יותר עממי
בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבנימאת: [email protected]
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:27
אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית
מאת: מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין
אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי
קריאה.
אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם.
(באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף)ישראל קריבוס
מנהל מרכז סייעתא
ומטפל רגשי לבחורי ישיבות
לצפיה ולהורדת תכנים
https://www2.kolhalashon.com/#/regularSite/searchResults/ישראל קריבוס?orderBy=7&selectedPage=3
http://www.youtube.com/@user-siata
לקו התוכן 03.642.66.03מאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:27
אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית
מאת: מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין
אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי
קריאה.
אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם.
(באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף)ישראל קריבוס
מנהל מרכז סייעתא
ומטפל רגשי לבחורי ישיבות
לצפיה ולהורדת תכנים
https://www2.kolhalashon.com/#/regularSite/searchResults/ישראל קריבוס?orderBy=7&selectedPage=3
http://www.youtube.com/@user-siata
לקו התוכן 03.642.66.03מאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:41
מהקדמת הרב הצב"א בעל נחל אשכול:
----- Original Message -----
From: אברהם מרדכי לב
To: ישראל קריבוס
Cc: אליהו ברדנשטיין ; [email protected] ; הבית לעורך התורני
Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:32 PM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל?יישר כח לכולכם, עזרתם.
אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי קריאה. אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם. (באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף) ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות לצפיה ולהורדת תכנים לקו התוכן 03.642.66.03 בעלי קוראים - יותר עממי בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבני ייש"כ. עוד מישהו? יותר מתאים 'בעלי קריאה' בתאריךWed Feb 14 2024 17:29:52 GMT+0200 (שעון ישראל (חורף)) אברהם מרדכי לב <[email protected]> כתב/י: ---------- הודעה מקורית ---------- ('בעל קורא' בלשון רבים) תודה רבה. -- נא לשים לב לא לפגוע בזכויות יוצרים באמצעות הקבוצה. להצטרפות לקבוצה שולחים מייל אל [email protected] לכתיבת הודעות אל הקבוצה שולחים הודעה אל [email protected] --- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAC2AWm%3DeR9DTOkdpgFkuh31hU340K8YHXc8tc6MVpHf9M_%3D9XA%40mail.gmail.com. -
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:41
מהקדמת הרב הצב"א בעל נחל אשכול:
From: אברהם מרדכי לב
To: ישראל קריבוס
Cc: אליהו ברדנשטיין ; [email protected] ; הבית לעורך התורני
Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:32 PM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל?יישר כח לכולכם, עזרתם.
אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי קריאה. אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם. (באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף) ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות לצפיה ולהורדת תכנים לקו התוכן 03.642.66.03 בעלי קוראים - יותר עממי בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבני ייש"כ. עוד מישהו? יותר מתאים 'בעלי קריאה' בתאריךWed Feb 14 2024 17:29:52 GMT+0200 (שעון ישראל (חורף)) אברהם מרדכי לב <[email protected]> כתב/י: ---------- הודעה מקורית ---------- ('בעל קורא' בלשון רבים) תודה רבה. -- נא לשים לב לא לפגוע בזכויות יוצרים באמצעות הקבוצה. להצטרפות לקבוצה שולחים מייל אל [email protected] לכתיבת הודעות אל הקבוצה שולחים הודעה אל [email protected] --- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAC2AWm%3DeR9DTOkdpgFkuh31hU340K8YHXc8tc6MVpHf9M_%3D9XA%40mail.gmail.com.תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:44
באמת התחילית הזו 'בעל' - 'בעל תפילה' 'בעל קורא' בעל תוקע' וכו', אין מקורו
קדום, זה איזשהו שיבוש שהשתרש בקרב האשכנזים דוברי האידיש, מעניין מה מקורו.מאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:44
קדום, זה איזשהו שיבוש שהשתרש בקרב האשכנזים דוברי האידיש, מעניין מה מקורו.מאת: [email protected]
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:53
כמדומה באידיש יש רגילות לומר = בעלי קורעס' / בעלי קורעאת
מאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:44
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:54
אצל דוברי האידיש בעבר, נמצא גם התואר לשליח-ציבור: "בעל מתפלל"
כגון:
From: אליהו ברדנשטיין
To: ש. הופמן S. Hoffman
Cc: הבית לעורך התורני
Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:44 PM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל?באמת התחילית הזו 'בעל' - 'בעל תפילה' 'בעל קורא' בעל תוקע' וכו', אין מקורו קדום, זה איזשהו שיבוש שהשתרש בקרב האשכנזים דוברי האידיש, מעניין מה מקורו.
מהקדמת הרב הצב"א בעל נחל אשכול: ----- Original Message ----- From: אברהם מרדכי לב To: ישראל קריבוס Cc: אליהו ברדנשטיין ; [email protected] ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:32 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל? יישר כח לכולכם, עזרתם. אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי קריאה. אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם. (באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף) ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות לצפיה ולהורדת תכנים לקו התוכן 03.642.66.03 בעלי קוראים - יותר עממי בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבני ייש"כ. עוד מישהו? יותר מתאים 'בעלי קריאה' בתאריךWed Feb 14 2024 17:29:52 GMT+0200 (שעון ישראל (חורף)) אברהם מרדכי לב <[email protected]> כתב/י: ---------- הודעה מקורית ---------- ('בעל קורא' בלשון רבים) תודה רבה. -- נא לשים לב לא לפגוע בזכויות יוצרים באמצעות הקבוצה. להצטרפות לקבוצה שולחים מייל אל [email protected] לכתיבת הודעות אל הקבוצה שולחים הודעה אל [email protected] --- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAC2AWm%3DeR9DTOkdpgFkuh31hU340K8YHXc8tc6MVpHf9M_%3D9XA%40mail.gmail.com. -
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:56
לומר, לא לכתוב.
כמו שיש רגילות לומר: "גוטיונטף"...
From: גמ"ח
To: אליהו ברדנשטיין
Cc: ש. הופמן S. Hoffman ; הבית לעורך התורני
Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:53 PM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל?כמדומה באידיש יש רגילות לומר = בעלי קורעס' / בעלי קורעאת
באמת התחילית הזו 'בעל' - 'בעל תפילה' 'בעל קורא' בעל תוקע' וכו', אין מקורו קדום, זה איזשהו שיבוש שהשתרש בקרב האשכנזים דוברי האידיש, מעניין מה מקורו. מהקדמת הרב הצב"א בעל נחל אשכול: ----- Original Message ----- From: אברהם מרדכי לב To: ישראל קריבוס Cc: אליהו ברדנשטיין ; [email protected] ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:32 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל? יישר כח לכולכם, עזרתם. אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי קריאה. אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם. (באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף) ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות לצפיה ולהורדת תכנים לקו התוכן 03.642.66.03 בעלי קוראים - יותר עממי בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבני ייש"כ. עוד מישהו? יותר מתאים 'בעלי קריאה' בתאריךWed Feb 14 2024 17:29:52 GMT+0200 (שעון ישראל (חורף)) אברהם מרדכי לב <[email protected]> כתב/י: ---------- הודעה מקורית ---------- ('בעל קורא' בלשון רבים) תודה רבה. -- נא לשים לב לא לפגוע בזכויות יוצרים באמצעות הקבוצה. להצטרפות לקבוצה שולחים מייל אל [email protected] לכתיבת הודעות אל הקבוצה שולחים הודעה אל [email protected] --- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAC2AWm%3DeR9DTOkdpgFkuh31hU340K8YHXc8tc6MVpHf9M_%3D9XA%40mail.gmail.com. -
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:56
לומר, לא לכתוב.
כמו שיש רגילות לומר: "גוטיונטף"...
From: גמ"ח
To: אליהו ברדנשטיין
Cc: ש. הופמן S. Hoffman ; הבית לעורך התורני
Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:53 PM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל?כמדומה באידיש יש רגילות לומר = בעלי קורעס' / בעלי קורעאת
באמת התחילית הזו 'בעל' - 'בעל תפילה' 'בעל קורא' בעל תוקע' וכו', אין מקורו קדום, זה איזשהו שיבוש שהשתרש בקרב האשכנזים דוברי האידיש, מעניין מה מקורו. מהקדמת הרב הצב"א בעל נחל אשכול: ----- Original Message ----- From: אברהם מרדכי לב To: ישראל קריבוס Cc: אליהו ברדנשטיין ; [email protected] ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:32 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל? יישר כח לכולכם, עזרתם. אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי קריאה. אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם. (באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף) ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות לצפיה ולהורדת תכנים לקו התוכן 03.642.66.03 בעלי קוראים - יותר עממי בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבני ייש"כ. עוד מישהו? יותר מתאים 'בעלי קריאה' בתאריךWed Feb 14 2024 17:29:52 GMT+0200 (שעון ישראל (חורף)) אברהם מרדכי לב <[email protected]> כתב/י: ---------- הודעה מקורית ---------- ('בעל קורא' בלשון רבים) תודה רבה. -- נא לשים לב לא לפגוע בזכויות יוצרים באמצעות הקבוצה. להצטרפות לקבוצה שולחים מייל אל [email protected] לכתיבת הודעות אל הקבוצה שולחים הודעה אל [email protected] --- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAC2AWm%3DeR9DTOkdpgFkuh31hU340K8YHXc8tc6MVpHf9M_%3D9XA%40mail.gmail.com.תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:57
יש גם רגילות לענות בחזרת הש"ץ: כי-וברוך-שמו
וידועה החידה איזו מילה מתחילה ב- ך' סופית...מאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:57
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 19:00
לרב @גמ"ח - באופן כללי זה רעיון, אולם לא תמיד עקיפה כזו שייכת.
לדוגמא:
קיימים בעלי קריאה מוכשרים, אשר בקריאתם המדויקת והנרגשת, מצליחים להעביר
למתפללים את התחושות של פסוקי הפרשה,מאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 18:57
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 19:07
, קריאת התורה כהלכתה, ירושלים תש"ן, עמ' 11
Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:57 PM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל?יש גם רגילות לענות בחזרת הש"ץ: כי-וברוך-שמו
וידועה החידה איזו מילה מתחילה ב- ך' סופית...לומר, לא לכתוב. כמו שיש רגילות לומר: "גוטיונטף"... ----- Original Message ----- From: גמ"ח To: אליהו ברדנשטיין Cc: ש. הופמן S. Hoffman ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:53 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל? כמדומה באידיש יש רגילות לומר = בעלי קורעס' / בעלי קורעאת באמת התחילית הזו 'בעל' - 'בעל תפילה' 'בעל קורא' בעל תוקע' וכו', אין מקורו קדום, זה איזשהו שיבוש שהשתרש בקרב האשכנזים דוברי האידיש, מעניין מה מקורו. מהקדמת הרב הצב"א בעל נחל אשכול: ----- Original Message ----- From: אברהם מרדכי לב To: ישראל קריבוס Cc: אליהו ברדנשטיין ; [email protected] ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:32 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל? יישר כח לכולכם, עזרתם. אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי קריאה. אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם. (באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף) ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות לצפיה ולהורדת תכנים לקו התוכן 03.642.66.03 בעלי קוראים - יותר עממי בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבני ייש"כ. עוד מישהו? יותר מתאים 'בעלי קריאה' בתאריךWed Feb 14 2024 17:29:52 GMT+0200 (שעון ישראל (חורף)) אברהם מרדכי לב <[email protected]> כתב/י: ---------- הודעה מקורית ---------- ('בעל קורא' בלשון רבים) תודה רבה. -- נא לשים לב לא לפגוע בזכויות יוצרים באמצעות הקבוצה. להצטרפות לקבוצה שולחים מייל אל [email protected] לכתיבת הודעות אל הקבוצה שולחים הודעה אל [email protected] --- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAC2AWm%3DeR9DTOkdpgFkuh31hU340K8YHXc8tc6MVpHf9M_%3D9XA%40mail.gmail.com. -
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 19:07
, קריאת התורה כהלכתה, ירושלים תש"ן, עמ' 11
Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:57 PM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל?יש גם רגילות לענות בחזרת הש"ץ: כי-וברוך-שמו
וידועה החידה איזו מילה מתחילה ב- ך' סופית...לומר, לא לכתוב. כמו שיש רגילות לומר: "גוטיונטף"... ----- Original Message ----- From: גמ"ח To: אליהו ברדנשטיין Cc: ש. הופמן S. Hoffman ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:53 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל? כמדומה באידיש יש רגילות לומר = בעלי קורעס' / בעלי קורעאת באמת התחילית הזו 'בעל' - 'בעל תפילה' 'בעל קורא' בעל תוקע' וכו', אין מקורו קדום, זה איזשהו שיבוש שהשתרש בקרב האשכנזים דוברי האידיש, מעניין מה מקורו. מהקדמת הרב הצב"א בעל נחל אשכול: ----- Original Message ----- From: אברהם מרדכי לב To: ישראל קריבוס Cc: אליהו ברדנשטיין ; [email protected] ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, February 14, 2024 6:32 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] בעלי קוראים? - מקובל? יישר כח לכולכם, עזרתם. אני לא יודע איך תקין מבחינה דקדוקית מצטרף לדברי הרב @אליהו ברדנשטיין אם כותבים בסגנון דרשה קלילה, לכאורה מתאים בעלי קוראים, ואם בספר כנראה בעלי קריאה. אני כרגע לא ליד שות בר אילן, הייתי מחפש שם. (באקדמיע ומילונים לא מצאתי ברפרוף) ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות לצפיה ולהורדת תכנים לקו התוכן 03.642.66.03 בעלי קוראים - יותר עממי בעלי קריאה - יותר ישיביש/רבני ייש"כ. עוד מישהו? יותר מתאים 'בעלי קריאה' בתאריךWed Feb 14 2024 17:29:52 GMT+0200 (שעון ישראל (חורף)) אברהם מרדכי לב <[email protected]> כתב/י: ---------- הודעה מקורית ---------- ('בעל קורא' בלשון רבים) תודה רבה. -- נא לשים לב לא לפגוע בזכויות יוצרים באמצעות הקבוצה. להצטרפות לקבוצה שולחים מייל אל [email protected] לכתיבת הודעות אל הקבוצה שולחים הודעה אל [email protected] --- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAC2AWm%3DeR9DTOkdpgFkuh31hU340K8YHXc8tc6MVpHf9M_%3D9XA%40mail.gmail.com.תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 19:22

התגובה של אליהו ברדנשטיין בוצעה דרך Gmail
https://www.google.com/gmail/about/?utm_source=gmail-in-product&utm_medium=et&utm_campaign=emojireactionemail#appמאת: [email protected]
קבצים מצורפים:
-
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 19:00
לרב @גמ"ח - באופן כללי זה רעיון, אולם לא תמיד עקיפה כזו שייכת.
לדוגמא:
קיימים בעלי קריאה מוכשרים, אשר בקריאתם המדויקת והנרגשת, מצליחים להעביר
למתפללים את התחושות של פסוקי הפרשה,מאת: [email protected]
תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2024 19:25
- הצעה שלי [ייעוץ לא מקצועי !!!]*
*מקרב/מתוך כלל ה'בעלי קורא' המצויים ישנם אמנם את אלו המיוחדים אשר בקריאתם
המדויקת והנרגשת, מצליחים להעביר למתפללים את התחושות של פסוקי הפרשה, אולם
הרבה אחרים לצערינו ...... *
- הצעה שלי [ייעוץ לא מקצועי !!!]*
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות