דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

בירור אודות עכבר ומקלדת

2024
7 4 0 1
  • בירור מקור

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 19/03/2024 23:26 בזרע קודש לא כתוב כך מפורש אלא רק נרמז שם.
  • בירור מקור

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 19/03/2024 16:39 נכתב בפורום "ביהמ"ד כתר תורה", ונשנה כאן לחשיבותו: נא, כשכותבים הודעה חדשה, לפרט יותר בשורת הנושא. וכגון בנושא דידן - "בירור מקור שחודש אדר היה של עשיו ויעקב לקח" - וכיו"ב. כל מי שיש לו ידיעה או התעניינות בענין, יש יותר סיכוי שיפתח אותה. ובעיקר, בכל פעם שקופצת מחדש ההודעה עם "חיפוש מקור" - אני מנסה לבדוק אם זה נושא שכבר בדקתי אם יש לי ענין או ידיעה בענין. וכן לעתיד, יהיה יותר קל לחפש/למצוא. תודה! ----- Original Message ----- From: אהרן וובר To: [email protected] Sent: Tuesday, March 19, 2024 1:14 PM Subject: [הבית לעורך התורני] בירור מקור מהו המקור שחודש אדר היה של עשיו ויעקב לקח ממנו חודש זה
  • בירור בוורד

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 27/08/2024 10:19 או: שמור בשם, ותבחר באפשרות העליונה
  • בירור מנהג

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 14/11/2024 18:13 יש ספר בית פינחס שכתוב שם שהבעש"ט נהג לעשות קידוש בליל שבת עם המלבוש העליון שלו, ונהג להכניס רק היד השמאלית בתוך השרוול, ואת היד הימנית לא הכניס רק לבש מעליו [כמו שנוהגים הרבה כך לחתן בזמן החופה] האם ידוע למישהו אם יש היום באיזה מחצרות הקודש מי שנוהג כך או אחד מהצדיקים שלאחר הבעש"ט שנהג כך.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 10/12/2024 16:16 בוקר טוב אני ממשיך להתייעץ עם החברים הנפלאים ולברר את חוות דעתם בענין הפצת תוכן מרתק בנושא היסטורי (לע”ע לא אכתוב איזה). הוצע לי לתרגם את הסיפורים ליידיש, ואח”כ זה יימסר לעריכה לשונית תואמת ויועבר להפצה בחו”ל. הנימוק להצעה זו היה, שתרגום ספר עולה הרבה כסף, ואילו עריכתו היא זולה יותר, ולכן שווה לי יותר לעשות את התרגום בעצמי, ולא לתת לאחר לעשות את זה. האם מישהו יכול לאשר/לשלול הצעה זו? לפני שאני מתיישב לתרגם ספר שלם חשוב לי להיות בטוח שאני עושה את הצעד הנכון. כמו”כ, אם מישהו יכול להצביע לי (לצלם או לציין שם של ספר שנמכר גם ברשת ספרים בא”י) על ספרים רבי מכר בשפת היידיש, כדי שאבין יותר את הסגנון הנדרש, אודה לו מאד. נ.ב. ’ספרים רבי מכר בשפת היידיש’ כוונתי לספרי סיפורים מהמדרש וכיו”ב. גם כתובת של אדם המתמצא בספרים מעין אלו (תרגום/שיווק) יוכל להיות לי לעזר. בברכה. --
  • בירור מקור

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 12/12/2024 18:12 ובדרך צחות שה לבית אבות בעט = מיטה באידיש --
  • בירור מקור

2024
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    נ
    תאריך ההודעה המקורית: 02/09/2024 18:39 בעקבות הפתגם הנ''ל של רבותינו הקדושים, מן הענין לציין מה שפירש חכ''א בדרך צחות, ''חננו ה' חננו כי רב שבענו בוז'', כי ב''ה כבר שבענו די והותר עם ה'ביז' = ר"ל הביסל בראנפן ביזן קרעטשמע, עכשיו עיקר רצונינו לזכות להקרעטשמע בעצמו = הגאולה השלימה בב''א..... אכי"ר
  • בירור מקור

2024
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 08/08/2024 14:29 הערה: משתמע מהדברים שהמעשה היה בזמן מלחמת העולם השניה, אך באותה העת היו נוסעים באוניות ולא במטוסים, ולכן נראה שהתרחש בתקופה מאוחרת יותר מאת: [email protected]

1

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים