ביקורת.
-
תאריך ההודעה המקורית: 31/03/2024 07:54
במסגרת עבודתי כעת, עברתי על עבודה של מבקר, וע"פ בקשת הלקוח, ניסחתי לו
[למבקר] כמה כללים שכדאי שישים לב אליהם.
חשבתי שאולי זה יהיה לתועלת לעוד.
לכן אני מביא אותם כאן.
כמובן פתוח לדיון. וגם לדעות חולקות..
אודה למי שיפתח את זה בנטפרי [נגמרו לי הנקודות, וגם המסגרת של הכ.א. ...]קבצים מצורפים:
-
תאריך ההודעה המקורית: 31/03/2024 07:54
במסגרת עבודתי כעת, עברתי על עבודה של מבקר, וע"פ בקשת הלקוח, ניסחתי לו
[למבקר] כמה כללים שכדאי שישים לב אליהם.
חשבתי שאולי זה יהיה לתועלת לעוד.
לכן אני מביא אותם כאן.
כמובן פתוח לדיון. וגם לדעות חולקות..
אודה למי שיפתח את זה בנטפרי [נגמרו לי הנקודות, וגם המסגרת של הכ.א. ...]קבצים מצורפים:
-
-
-
תאריך ההודעה המקורית: 02/04/2024 14:11
ראיתי פעם ולא מצליח למצוא היכן - אולי החכמים דנן ימצאוהו.
כלל מה היא משנה ומה ברייתא, בלשונות הרבים על כל הטיותיהן: תניא, תנן, מתני וכו' וכו'.
שתי נוני"ן = משנה.
נו"ן אחד = ברייתא.
----- Original Message -----
From: אליהו ברדנשטיין
To: בניהו וחנה כהן
Cc: ב. י. ; שמואל בלויא ; הבית לעורך התורני
Sent: Sunday, March 31, 2024 10:11 AM
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] ביקורת.ממש ממש יפה ומוצלח, יש"כ!
אוסיף על הערה 2 - בילדותי שמעתי מהמפקח בת"ת סימן לזה - רב - ר"ת "רב בבל" ורבי - ר"ת "רב בארץ ישראל".
על הערה 22 חשוב לציין שכדאי להיות פחות נחרצים, ולנסות לדון את המחבר לכף זכות. בנוסף יש הרבה מחברים שמקפידים מאוד על מחיקת דבריהם. על הערה 24 יש להוסיף שאם מדובר בציטוט בתוך ציטוט מקובל לסמנו בגרש אחד. מוצלח ביותר אם כי לגבי הערה 20, להתחיל קטע בו' החיבור - בכתיבה התורנית פעמים רבות אין בכך חיסרון, וכך מקובל, ואדרבה לסיים קטע ולהתחיל את הקטע הבא 'כתבו' - לעיתים הוא פחות מתאים. והכל לפי העניין. במסגרת עבודתי כעת, עברתי על עבודה של מבקר, וע"פ בקשת הלקוח, ניסחתי לו [למבקר] כמה כללים שכדאי שישים לב אליהם. חשבתי שאולי זה יהיה לתועלת לעוד. לכן אני מביא אותם כאן. כמובן פתוח לדיון. וגם לדעות חולקות.. אודה למי שיפתח את זה בנטפרי [נגמרו לי הנקודות, וגם המסגרת של הכ.א. ...]
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות