דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

בקשה

2023
5 5 0 1
  • בקשה ללומדים ומעיינים

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ק
    תאריך ההודעה המקורית: 26/01/2023 13:52 לשון הספר: דאם התערובות הראשון לח בלח ונתערב אחר כך ביבש, אף שלא נבלע כולו ביבש ועדיין הלח עומד בפני עצמו, מכל מקום לא נעשה נבלה, משום דאמרינן כל שאפשר מהלח להבלע ביבש נבלע בו ונכנס בו, שהרי לח הוא, והשאר שאינו נבלע בו אינו נותן בו טעם גם כן, דכל שאפשר להבלע נבלע בו והשאר אינו נכנס בו כלל, וכן נראה קצת ממנחות בדף כ"ג. האם יוכל אי מי להעמידני על האמת היכן נזכר שם במנחות ענין זה? האם בע"א או ע"ב? וכן האם ידוע לכם אם יש עוד מי שהביא ראיה זו?
  • בקשה פידידאף

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 17/02/2023 11:17 ד שלחן ערוך - השלם פז - קיא בב,ח ותערובות.pdf https://drive.google.com/file/d/19SuoguspHqrKL8icQn3Of1MTg8d3mitd/view?usp=drive_web מצו"ב שו"ע מהדורת פרידמאן זה מה שיש לי בהצלחה -- בכבוד רבשמחה פרוינד[email protected] [email protected]
  • בקשה - באישי בלבד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 13/06/2023 19:26 אם יואילו הרבנים לשלוח לי אוצר עיונים ד'מתיבתא' ואם אפשר גם ביאורי התוס', על מסכת גיטין דף ל"ד ע"ב בתודה מראש
  • בקשה - באישי בלבד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 14/06/2023 08:54
  • באישי בלבד - בקשה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 03/12/2023 11:03 אני צריך את המ"מ הבאים: ברכת הזבח ותמורת תודה למס' תמורה דף יא: [עם כתב קריא] תודה רבה
  • באישי בלבד - בקשה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 04/12/2023 08:37 ב-יום ראשון, 3 בדצמבר 2023 בשעה 11:03:29 UTC+2, [email protected] כתב/ה: קבצים מצורפים: ברכת הזבח - קאידנובר, אהרן שמואל ב_ר ישראל - HebrewBooks.org ID# 19265 page 370.pdf
  • בקשה!

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 13/12/2023 15:18 אולי אפשר לנסות לפנות למוציאים לאור - מוסדות יחוה דעת בהר נוף. הכתובת כמדומה רחוב אגסי.
  • בקשה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 11/04/2023 09:49 בס"ד הקבוצה גדלה מאוד, לפי מה שאני מבין מה שצריך כרגע כדי שהקבוצה תמשיך להיות יעילה, זה שכל אחד ואחד ישתדל לשים תמיד תמיד לנגד עיניו את השאלה - האם מה שאני רוצה לכתוב עכשיו נוגע למעשה לעבודה, בפועל ממש. זתומרת ודאי שאולי זה יהיה נוגע לכתיבה, אבל האם זה עכשיו ככה, בפועל, מיידית. איני יכול לפרט, אבל הרבה מהדברים הלא רצויים שהיו בקבוצה בעבר [ושכמובן יש חשש שיקרו שוב..] היו נחסכים אם החברים שליט"א היו פשוט חושבים על הנקודה הזו הנ"ל. פה זה לא בית ועד לחכמים, יש קבוצה [שנפתחה מתוך הקבוצה פה] בה מלבנים הלכות למעשה [מקווה שהיא עדיין קיימת] פה זה לא מקום לליבון סוגיות. רק לדוג' את השאלה של כתיבה בחוה"מ: מאוד מאוד כדאי שכל אחד ישאל את עצמו בכנות: האם באמת אני הולך כרגע להחליט מה לעשות לפי התשובה שאקבל עכשיו להודעה שלי ? קשה קצת לפרט, אבל בבקשה תאמינו לי שמה שרואים מכאן לא רואים משם, ומתוך המון המון הודעות אישיות שאני מקבל, הנקודה הזו חוזרת ע"ע שוב ושוב. א"א לחסום מי ששואל שאלה תורנית.. גם מהסיבה שאף אחד לא יפנה אלי בבקשה לשים לב לזה [וכמו שכתבתי כמ"פ, מכמה סיבות אישיות שאיני רוצה לפרטם, אני לא רוצה בשום אופן לנעול דיונים או לחסום חברים, ע"ד עצמי], וגם כי לעולם א"א לדעת מתי זה עבור העבודה. אבל אנא תאמינו לי, זה פתח להרבה דברים לא רצויים. בבקשה לטובת הקבוצה [שהיא טובתכם האישית] תשתדלו לשים לב לזה. שוב, הנקודה היא, לא להתייחס לעצם הדברים המובאים והמצוטטים, רק לבדוק כל הזמן, כ"א עם עצמו: האם יש פה משהו שנוגע לי למעשה, במיידי, לעבודת העריכה. [בלי קשר, אני רואה שיש שלא הבינו. 'חסימה' אין פירושה בכלל שזהו זה. הכוונה היא רק שכותב ההודעה ישים לב - כי מה לעשות, הוכח שוב ושוב שבלי חסימה אנשים פשוט לא מתייחסים - ויכתוב לי שהוא מבטיח לשים לב יותר להבא, וזהו, הוא משוחרר]. לסיום, הקבוצה נועדה למשהו מאוד ממוקד, ויש לי את הדרך שמצאתי במשך הזמן שהיא זו שמתאימה לי איך לנהל את זה. אפשר בשמחה רבה לפתוח קבוצות אחרות, אין על זה שום קפידא חס ושלום. אשמח לעזור ולהסביר איך פותחים קבוצה ואיך מנהלים אותה כו'. גם אם זה יהיה קבוצה שהמטרה שלה זה בדיוק המטרה של הקבוצה הזו. אין לי תחרות עם אף אחד. אדרבה, זה יעזור לי. כי ככה יהיה יותר קל שיישארו פה רק אלו שמקובל עליהם אופי הקבוצה, ואופי צורת הניהול שלה.