מאקרו להזרחה
-
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:22
שיתפתי כאן בעבר מאקרו להזרחה.
הוא עושה כמה פעולות:- מחפש את ההזרחה הבאה
- אם יש קטע מסומן, הוא מזריח אותו
- אם הקטע מוזרח, הוא מבטל את ההזרחה.
לחיצה נוספת תחפש את ההזרחה הבאה [פונקציה 1]
ושוב ניתן לבטל את הבא. [פונקציה 3]
בעבר זה לא עבד בהערות שוליים, עכשיו זה שופר ועובד על הערות שוליים גם כן.
עוד שיפור: בעבר לאחר שהוא ביטל את ההזרחה, הסימון של המילה נשאר, ואי אפשר
היה לעבור הלאה אא"כ הוזזתי את הסמן.
כעת לאחר ביטול ההזרחה הסמן זז אחורה והוא מוכן לפעולת חיפוש הבאה.הדבר הזה יעיל מאד למי שרגיל להשתמש בהזרחות לסימון קטעים שצריכם בדיקה, ואח"כ
עובר ומחפש את הקטעים האלו כדי לטפל.
הנה המאקרו [לעצמי עשיתי לו קצ"ד של ALT+ב, הם צמודים אחד לשני והאות ב הוא
באנלית COLOR דהיינו צבע]Sub הדגשצהוב()
' Check if text is selected If Selection.Type = wdSelectionIP Then ' No text selected, search and select next highlighted text Dim rng As Range Set rng = ActiveDocument.Range ' Set the starting point to the current selection rng.Start = Selection.End ' Find the next highlighted text in the main document With rng.Find .ClearFormatting .Highlight = True .Wrap = wdFindStop .Execute End With If rng.Find.Found Then rng.Select Else ' If not found in main document, check in footnotes Dim ftNote As Footnote Dim ftRng As Range Dim foundInFootnote As Boolean foundInFootnote = False For Each ftNote In ActiveDocument.Footnotes Set ftRng = ftNote.Range With ftRng.Find .ClearFormatting .Highlight = True .Wrap = wdFindStop .Execute End With If ftRng.Find.Found Then ftRng.Select foundInFootnote = True Exit For End If Next ftNote If Not foundInFootnote Then MsgBox "אין עוד טקסט מסומן עד סוף המסמך, כולל הערות שוליים." End If End If Else ' Check if the selected range is already highlighted If Selection.Range.HighlightColorIndex = wdYellow Then ' If highlighted, remove the highlighting Selection.Range.HighlightColorIndex = wdNoHighlight Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=1 Else ' If not highlighted, apply yellow highlighting Options.DefaultHighlightColorIndex = wdYellow Selection.Range.HighlightColorIndex = wdYellow End If End IfEnd Sub
-
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:22
שיתפתי כאן בעבר מאקרו להזרחה.
הוא עושה כמה פעולות:- מחפש את ההזרחה הבאה
- אם יש קטע מסומן, הוא מזריח אותו
- אם הקטע מוזרח, הוא מבטל את ההזרחה.
לחיצה נוספת תחפש את ההזרחה הבאה [פונקציה 1]
ושוב ניתן לבטל את הבא. [פונקציה 3]
בעבר זה לא עבד בהערות שוליים, עכשיו זה שופר ועובד על הערות שוליים גם כן.
עוד שיפור: בעבר לאחר שהוא ביטל את ההזרחה, הסימון של המילה נשאר, ואי אפשר
היה לעבור הלאה אא"כ הוזזתי את הסמן.
כעת לאחר ביטול ההזרחה הסמן זז אחורה והוא מוכן לפעולת חיפוש הבאה.הדבר הזה יעיל מאד למי שרגיל להשתמש בהזרחות לסימון קטעים שצריכם בדיקה, ואח"כ
עובר ומחפש את הקטעים האלו כדי לטפל.
הנה המאקרו [לעצמי עשיתי לו קצ"ד של ALT+ב, הם צמודים אחד לשני והאות ב הוא
באנלית COLOR דהיינו צבע]Sub הדגשצהוב()
' Check if text is selected If Selection.Type = wdSelectionIP Then ' No text selected, search and select next highlighted text Dim rng As Range Set rng = ActiveDocument.Range ' Set the starting point to the current selection rng.Start = Selection.End ' Find the next highlighted text in the main document With rng.Find .ClearFormatting .Highlight = True .Wrap = wdFindStop .Execute End With If rng.Find.Found Then rng.Select Else ' If not found in main document, check in footnotes Dim ftNote As Footnote Dim ftRng As Range Dim foundInFootnote As Boolean foundInFootnote = False For Each ftNote In ActiveDocument.Footnotes Set ftRng = ftNote.Range With ftRng.Find .ClearFormatting .Highlight = True .Wrap = wdFindStop .Execute End With If ftRng.Find.Found Then ftRng.Select foundInFootnote = True Exit For End If Next ftNote If Not foundInFootnote Then MsgBox "אין עוד טקסט מסומן עד סוף המסמך, כולל הערות שוליים." End If End If Else ' Check if the selected range is already highlighted If Selection.Range.HighlightColorIndex = wdYellow Then ' If highlighted, remove the highlighting Selection.Range.HighlightColorIndex = wdNoHighlight Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=1 Else ' If not highlighted, apply yellow highlighting Options.DefaultHighlightColorIndex = wdYellow Selection.Range.HighlightColorIndex = wdYellow End If End IfEnd Sub
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:39
כל הכבוד!
איך אני מחליף אותו עם המאקרו הקודם שיש לי כבר? (היה לי שימושי ביותר, ואכן
מאוד הפריע לי שלא עבר בהערות שוליים).ייש"כ
מאת: [email protected]
-
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:39
כל הכבוד!
איך אני מחליף אותו עם המאקרו הקודם שיש לי כבר? (היה לי שימושי ביותר, ואכן
מאוד הפריע לי שלא עבר בהערות שוליים).ייש"כ
מאת: [email protected]
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:54
אכתוב כאן איך שותלים את המאקרו בוורד, וכן איך מחליפים
להעתיק את המאקרו ששלחתי ללוח הגזירים CTRL+C
תצוגה>פקודות מאקרו>הצג פקודות מאקרו>אם יש לך כבר את המאקרו הזה, לבחור [לכתוב בחלונית] הדגש_צהוב
לבחור אותו ואז להקיש על הכפתור "צעד לתוך"
המקרו הזה יופיע. לבחור את כל המאקרו [עד המילים END SUB. המילים האלו מופיעים
אחרי כל מאקרו שברשימה. אז יש לעבור על השורות בזהירות ולוודא שבוחרים רק את
המאקרו הזה ולא נבחרו בטעות עוד קבוצה של שורות]למחוק אותו ע"י מקשה המחיקה DELETE
אם עדיין אין את המאקרו בגירסה הקודמת שלו,
לבחור כפתור "צור"
נפתח חלון עם כל המאקרואים.
לגלול לתחתית
להדביק את המאקרו החדש. CTRL+V
לסגור את החלון. אין צורך ללחוץ על שמירה לפני הסגירה
--
-
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:54
אכתוב כאן איך שותלים את המאקרו בוורד, וכן איך מחליפים
להעתיק את המאקרו ששלחתי ללוח הגזירים CTRL+C
תצוגה>פקודות מאקרו>הצג פקודות מאקרו>אם יש לך כבר את המאקרו הזה, לבחור [לכתוב בחלונית] הדגש_צהוב
לבחור אותו ואז להקיש על הכפתור "צעד לתוך"
המקרו הזה יופיע. לבחור את כל המאקרו [עד המילים END SUB. המילים האלו מופיעים
אחרי כל מאקרו שברשימה. אז יש לעבור על השורות בזהירות ולוודא שבוחרים רק את
המאקרו הזה ולא נבחרו בטעות עוד קבוצה של שורות]למחוק אותו ע"י מקשה המחיקה DELETE
אם עדיין אין את המאקרו בגירסה הקודמת שלו,
לבחור כפתור "צור"
נפתח חלון עם כל המאקרואים.
לגלול לתחתית
להדביק את המאקרו החדש. CTRL+V
לסגור את החלון. אין צורך ללחוץ על שמירה לפני הסגירה
--
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:57

התגובה של יהושע ו בוצעה דרך Gmail
https://www.google.com/gmail/about/?utm_source=gmail-in-product&utm_medium=et&utm_campaign=emojireactionemail#appמאת: [email protected]
קבצים מצורפים:
-
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 02:57

https://www.google.com/gmail/about/?utm_source=gmail-in-product&utm_medium=et&utm_campaign=emojireactionemail#appמאת: [email protected]
קבצים מצורפים:
תאריך ההודעה המקורית: 28/05/2024 04:20
יש"כ מאוד עזר לי
From: יהושע ו [[email protected]]
Sent: Monday, May 27, 2024 7:57 PM
To: מהדיר ספרים [[email protected]]
Cc: עריכה תורנית [[email protected]]
Subject: Re: [הבית לעורך התורני] מאקרו להזרחה
[https://www.google.com/gmail/about/?utm_source=gmail-in-product&utm_medium=et&utm_campaign=emojireactionemail#app]
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות