דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

היכן מוזכר ברמב"ם שהבועל ארמית דקנאין פוגעין בו - אינו חייב מיתה בידי שמים?

2024
3 2 0 1
  • האם יש חז"ל שהמורה שלא כהלכה חייב מיתה?

2024
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 08/02/2024 23:45 לא - זה לא בגלל שהוא אמר הלכה לא נכונה - הוא היה חייב מיתה כי הוא לימד תלמידים באופן לא נכון יום נפלא משה רייך
  • מהר"ם מרוטנבורג החדשים???

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/03/2024 09:06 יישר כח גדול!! לא מצאתי את זה בבר אילן, יתכן שלא קיים שם?
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 03/07/2024 22:27 יש ברח' שטראוס היכל התורה חדש שנקרא 'אור החיים' - בבניין של ההסתדרות הייתי שם בשבת האחרונה - לא ראיתי שיש איסור לשבת עם מחשבים מקווה רק שיהיה מקום לשבת שם, ובדרך אגב, מקום מומלץ עם אוצר ספרים גדול מעודכן וחדשני עם פינת קפה בחינם ממש תענוג.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2024 17:02 מאת: אהד 17:01 (לפני 0 דקות) עט אולי כוונתך לאמור באגרת השמד והעצה שאני יועץ לנפשי, והדעת שאני רוצה בה לי ולאהובי ולכל מבקש ממני עצה, שיצא מאלה המקומות וילך למקום שהוא יכול להעמיד דתו ולקיים תורתו בלא אונס, ולא יפחד ויעזוב ביתו ובניו וכל אשר לו, כי דת ה' שהנחיל אותנו גדולה, וחיובה קודם לכל המקרים הבזויים בעיני המשכילים, שהם אינם עומדים ויראת ה' היא שעומדת. ולא עוד אלא אפילו היו שתי מדינות מישראל, אחת מהן יותר טובה במעשיה ובמנהגותיה ויותר מדקדקת ונכנעת למצוות מן האחרת, שחייב ירא ה' לצאת מאותה שמעשיה אינם כל כך נכונים לאותה מדינה טובה. וכבר הזהירונו רבותינו זכרונם לברכה: אל ידור אדם במדינה שאין בה עשרה חסידים, והביאו ראיה על זה מסדום דכתיב (בראשית י"ח י"ב): "אולי ימצאון שם עשרה ויאמר לא אשחית בעבור העשרה". וכל זה כשיהיו שתי מדינות ישראל, אבל אם היה המקום מן הגוים, ישראל העומד שם על אחת כמה וכמה שהוא חייב לצאת מאותו מקום וללכת למקום טוב, וישתדל לעשות ואף על פי שמפיל עצמו בסכנה, עד שינצל מן המקום הרע שאינו יכול להעמיד דתו כראוי, וילך עד שמגיע למקום טוב. וכבר פירש על ידי הנביאים, שכל הדר בין הכופרים שהוא כמותם (שמואל א' כ"ו י"ט): "כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה'", הנה שקולה דירתו בין הגוים כאלו עובד אלהים אחרים. וכן חייבו החסידים ויראי השם שימאסו הרע ועושיו. וכן אמר דוד עליו השלום (תהלים קל"ט כ"א): "הלא משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט", וגם אמר (תהלים קי"ט ס"ג): "חבר אני לכל אשר יראוך ולשומרי פקודיך". וכן מצינו באברהם אבינו עליו השלום שמאס משפחתו ומקומו וברח לנפשו להנצל מדעת הכופרים. וכל זה אם לא יכופו אותו הכופרים לעשות מעשיהם, שצריך האדם לצאת מביניהם, אבל בשכופים אותו לעבור על אחת מן המצוות, אסור לעמוד באותו מקום, אלא יצא ויניח כל אשר לו, וילך ביום ובלילה עד שימצא מקום שיהא יכול להעמיד דתו, והעולם גדול ורחב!
  • מי שיודע מקור שכותב ברמב"ם תודה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 22/07/2024 10:17 והנה כתב הרמב"ם שכל הרמאים נתפסים ע"י שנכשלים בעריות וכן ידוע שמשיח השקר ש"צ נתפס בזה ובזה מתגלה צביעותם
  • התחייסות לפשט ברמב"ם לפי הרב בעה"ת

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/08/2024 12:47 אני לא חושב שהוא מביא מהרמב"ם משהו שהחולקים יפרשו אחרת. עדיין לא נתקלתי בדעה שהקב"ה סילק את "עצמו ומהותו" מהעולם בזמן של הצמצום, הדעה שהצמצום כפשוטו (המשנת חסידים, הלשם, ועוד) היא שההתגלות הראשונה באור אין סוף, הסתלקה לחלוטין ואיננה קיימת בתוך החלל של הצמצום, ואין שום קשר לדברי הרמב"ם שמדבר על עצמותו של הקב"ה (ואף אחד מהמקובלים לא דן בה)
  • מישהו יודע היכן?

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 07/11/2024 00:56 וכעין יסוד זה כתב מהר"ש ענגיל זצ"ל (@) בשם ר"ד אופנהיימר מפראג שהמשתמש לאור נר חנוכה עוקר למפרע את ההדלקה, ונחשב הדבר כאילו לא הדליק נר חנוכה, אף שמתחילה הדליקה לשם מצוה.
  • מיתה נקראת

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/12/2024 17:22 אולי נקרית, לשון מקרה.

2

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים