דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

איפה אני יכול למצוא ספרים , מאמרים, וסיפורים , בנושא הגאולה העתידה? (משיח, אליהו, ביהמי"ק, גוג ומגוג, ציפיה לגאולה, עולם הבא, וכו')

2024
2 2 0 1
  • עולם התהו עולם הנקודים

2024
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    ר
    תאריך ההודעה המקורית: 14/04/2024 00:49 אם אתה רוצה לבדוק ולהבין את הענין מומלץ יותר אוצרות חיים, הן מצד התמציתיות שלו ובעיקר בגלל שיש עליו פירוש נפלא כ"כ של 'מתוק מדבש'. אם אתה מדבר על ציון מקור, ככל הידוע לי מקובל הן בספרי הארחונים והן בהוראות המכונים לציין לעץ חיים ולא לאוצרות חיים [ולא משנה מי קדם - כמו שלא מציינים למדרש רבה או זוהר במקום שמפורש בגמרא, אלא מקסימום לשניהם].
  • איזה ספרים יש על מעלת ספר הזוה"ק וחשיבות הלימוד בו

2024
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 30/04/2024 18:17 הרה"צ ר' דניאל פריש הוציא ספר שערי זוהר שחלק גדול ממנו מדבר על כך. מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 22/05/2024 07:46 תודה לכולם. עזרתם מאוד [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 22.05.24, 07:46:34
  • אני זקוק ל'חסד לאברהם' תאומים מהדו"ק סי' עז.

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 22/05/2024 23:32 יישר כח עצום לכולם!!!!!!!
  • היכן מופיע בזוה"ק שמשה רבינו ע"ה יהיה נשמת משיח

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/06/2024 15:05 רשום אצלי כמה מ"מ. א. ראה תיקוני זוהר (תיקון ס"ט, קב ע"א): ורזא דמלה, 'מוליך לימין משה זרוע תפארתו בוקע מים מפניהם לעשות לו שם עולם', ובה אפיק לבנוי מגלותא, ובה מחא למצראי, הדא הוא דכתיב 'הנה יד יהו"ה הויה' (שמות ט ג), ה' חמש אצבעין, ובה בקע ימא, ודא איהו 'בוקע מים מפניהם', ובה עתיד למהוי בוקע ימא דאורייתא מימינא, ע"כ. תרגום ללשה"ק: וסוד הדבר 'מוליך לימין משה זרוע תפארתו בוקע מים מפניהם לעשות לו שם עולם', וביד ימין הוציא משה את בניו של אברהם מן הגלות, וביד ימין הכה את המצרים, זהו שכתוב הנה יד יהו"ה הויה, ה' חמש אצבעות, וביד ימין בקע את הים, וזהו בוקע מים מפניהם, וביד ימין עתיד להיות בוקע את ים התורה מימין. ב. מבואר בתקוני זוהר (תיקון כ"א, נא ע"א): עתיד לאתגליא קוב"ה למשה באורייתא בגלותא בתראה כגוונא דפורקנא קדמאה, ע"כ. תרגום ללשה"ק: ובו עתיד להתגלות הקדוש ברוך הוא למשה בתורה בגלות האחרונה, כמו שבגאולה הראשונה. ג. זוהר (שמות כה:): דבר אחר וכל שיח השדה, דא משיח ראשון טרם יהיה בארעא. וכל עשב השדה טרם יצמח דא משיח שני. ולמה בגין דלית תמן משה למפלח לשכינתא דעליה אתמר ואדם אין לעבוד את האדמה. ורזא דמלה (בראשית מט) לא יסור שבט מיהודה דא משיח בן דוד. ומחוקק מבין רגליו דא משיח בן יוסף. עד כי יבוא שיל"ה דא משה חשבן דא כדא. ול"ו יקה"ת עמים, אתוון ולו"י קה"ת. וראה עוד שם (כז. לא:). ד. וראה עוד בספר ים החכמה-תשע"ט שהאריך טובא בזה. ב-יום ראשון, 16 ביוני 2024 בשעה 14:43:45 UTC+3, עט סופר כתב/ה:
  • אני זקוק לכמה ספרים:

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 01/07/2024 23:04 קיבלתי.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 11:39 ספר "אחרית כראשית", להג"ר אריה שפירא שליט"א. בהסכמת הגר"ש אויערבך זצ"ל, הגרמ"ש שפירא זצ"ל, ועוד. נמצא באוצר החכמה. מאת: [email protected]
  • איזו תוכנה אני יכול לחבר הרבה תמונות לקובץ אחד?

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 11/11/2024 11:40 תודה רבה.

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים