דילוג לתוכן
מחפשים עורכים, כותבים או מגיהים לספר שלכם?

פרסום מודעות דרושים בלוח המקצועי הוא בחינם לזמן מוגבל!

פרסם מודעה ✍️
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

לא היתה חצר שלא היתה מאירה מאור שמחת בית השואבה - איך?

2024
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 13:09

רש"י כותב בסוכה, שהטעם הוא מפני שכותל המזרחי היה נמוך.
    אולם העיר היתה מצד מערב, בעוד שמצד מזרח היה עמק שלא גרו שם.
    איך זה היה?
    אולי משום שהיה אור כה רב עד שאפילו מצד מזרח זה חזר לאחוריו, עד שלא היתה חצר
    שלא היתה מאירה?

• בית התפוצות

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 12/04/2024 09:40 מקווה שההודעה לא נוגדת את הכללים יש למישהו מושג אם אני רוצה להשיג איזה כתבה שהתפרסמה לפני כמה שנים בבית התפוצות איך אני מגיע לזה? *או *לחילופין האם יש מאן דהו מחברי הקבוצה שמתכויין ללכת לשם בתקופה הקרובה ויוכל לעשות לי טובה קטנה אשמח אם יודיעני ושכמ"ה
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 08/05/2024 10:05 בספר שלו לא ראיתי מייל מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 21/04/2024 00:03 שאלה איך עושים במצב סקירה, העתק הדבק, מדוע הוא לא נותן?
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 02/07/2024 08:22 קבוצת הכתב והמכתב מיועדת אך ורק לעזרה בעבודת העריכה. עשיתי טעות שפרסמתי בקבוצה את המכתב של בית הדין. אין להגיב בנושא זה כלום. אפשר לכתוב לי באישי מה שרוצים. כמו בשאר כללי הקבוצה, חריגה מכלל זה תגרום לחסימה למשך חודשיים לפחות. בתקווה להבנה. אגב יוזכר כאן מה שכבר כתבתי כו"כ פעמים, שאיני רוצה להיכנס הרבה לקבוצה [מסיבה אישית], ולכן אני מבקש ממי שרואה דבר שאינו הולם, ליידע אותי. הנ"ל הוא ע"פ הוראת מורה הוראה שזה מצוה לזיכוי הרבים ואין כאן חשש לשוה"ר וכדו'. בלי קשר, אבקש שוב עזרת הציבור, מי שיודע, מה עושים החברים שעל כל הודעה שהם שולחים הם מקבלים בחזרה תשובה כזו: [image: image.png]
  • בית כנסת לעריכה תורנית ברמת בית שמש ד'

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2024 16:07 אני אישית ישבתי אחה"צ בקאשוי יש מזגן וקפה והמקום ריק מה עוד אתה צריך? מאת: [email protected]
  • איך כותבים?

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 19/11/2024 02:56 עדיף להסמיך את הח"א למהרש"א כי זה כמו שני ספרים נפרדים והציפיות נפרדות למרות שמודפס בפועל יחד יותר נראה לי שאת הח"א לא לכתוב בסוגריים, כאמור זה כמו ספר אחר כעין זה לא נכתוב שיטה מקובצת ובסוגריים רא"ש אלא כ' בשיטה בשם הרא"ש, גם כאן הידיעה שזה ח"א היא חלק מהענין שיטה שלישית: בדרך כלל בעניני אגדה זה ממילא ח"א, וכשכותבים מהרש"א בענייני אגדה מבינים לבד שזה מח"א, וא"כ אין צריך להזכיר את זה ויש סגנונות ספרים ערוכים שאוהבים מאד לקצר אז זה שיקול אבל זה לא כ"כ משנה מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 28/12/2024 22:47 רמב"ם הלכות זכיה ומתנה פרק ד הלכה ט במה דברים אמורים בחצר המשתמרת אבל בחצר שאינה משתמרת כגון שדהו וחורבתו עד שיהיה עומד בצדה ויאמר זכתה לי שדי, וכן ארבע אמות של אדם שהוא עומד בצדן קונין לו בסימטא או בצדי רשות הרבים או בחצר שאין לה בעלים, אבל ברשות הרבים או בשדה חבירו אינו זוכה עד שיגיע ד מתנה לידו, וקטנה תזכה לה חצרה וארבע אמות שלה, אבל הקטן אינו זוכה עד שתגיע מתנה לידו או עד שיזכה לו אחר. +/השגת הראב"ד/ וקטנה תזכה וכו'. א"א אין דבר זה מחוור במתנה אלא במציאה עכ"ל.+ --
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 06/12/2024 12:56 ויש כותבים אוה"ק או אוהחה"ק מאת: [email protected]