דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אין אסתר מגדת - שתיית יין מרובה בפורים

2024
4 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 19:38

ז"ל ספר משתה יין בהקדמה:

ונחזור לענינינו שהתחלנו כי הא דידן ודאי נצח שלא למשוך בבשר ויין יותר מדאי עד
    שיהא בטנו צבה והמוח מבולבל, אלא ישתה ויאכל עד שישמח הב ויהא לו מקום לרוות
    צמאונו בד"ת, כמו שדרשו רז"ל (מגילה טז:) ליהודים היתה אורה זו תורה. ואין
    להטות אחר לשון המפורסם בפי ההמון שאמרו אין אסתר מגדת (...) ואלו ודאי
    המה מגלים פנים בתורה שלא כהלכה. וגורמין צער למרדכי ואסתר שלשונם גרם להם
    לטעות. אבל הם יש בהם מדעת קונם שציוה לכתוב בתורה (בראשית א, כו) נעשה אדם,
    ואמר כל הרוצה לטעות יבא ויטעה, וישרים דרכי ד' צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם
    (עפ"י הושע יד, י).

מיהשו יודע למה כוונתו?

[1] <#_ftnref1> עפ"י לשון המדרש רבה (ויקרא כד, ג).

[2] <#_ftnref2> צריך לברר למה כוונתו ....

• תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 19:38

ז"ל ספר משתה יין בהקדמה:

ונחזור לענינינו שהתחלנו כי הא דידן ודאי נצח שלא למשוך בבשר ויין יותר מדאי עד
    שיהא בטנו צבה והמוח מבולבל, אלא ישתה ויאכל עד שישמח הב ויהא לו מקום לרוות
    צמאונו בד"ת, כמו שדרשו רז"ל (מגילה טז:) ליהודים היתה אורה זו תורה. ואין
    להטות אחר לשון המפורסם בפי ההמון שאמרו אין אסתר מגדת (...) ואלו ודאי
    המה מגלים פנים בתורה שלא כהלכה. וגורמין צער למרדכי ואסתר שלשונם גרם להם
    לטעות. אבל הם יש בהם מדעת קונם שציוה לכתוב בתורה (בראשית א, כו) נעשה אדם,
    ואמר כל הרוצה לטעות יבא ויטעה, וישרים דרכי ד' צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם
    (עפ"י הושע יד, י).

מיהשו יודע למה כוונתו?

[1] <#_ftnref1> עפ"י לשון המדרש רבה (ויקרא כד, ג).

[2] <#_ftnref2> צריך לברר למה כוונתו ....

תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 20:03

הייתי אומר שכוונתו היא שיש לשמוח בפורים גם בדברי תורה ולא רק באכילה ושתייה,
    וכמו שדרשו חז"ל אורה זו תורה וכו',
    ולאפוקי מאלו הטוענים שאין ללמוד בפורים משום 'אין אסתר מגדת' - אין לימוד
    תורה בפורים

• תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 20:03

הייתי אומר שכוונתו היא שיש לשמוח בפורים גם בדברי תורה ולא רק באכילה ושתייה,
    וכמו שדרשו חז"ל אורה זו תורה וכו',
    ולאפוקי מאלו הטוענים שאין ללמוד בפורים משום 'אין אסתר מגדת' - אין לימוד
    תורה בפורים

תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 00:04

יישר כח!
    אכן, הראו לי שכן מבואר במנהגי מהרי"ל.

• תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 00:04

יישר כח!
    אכן, הראו לי שכן מבואר במנהגי מהרי"ל.

תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 14:20

מה מבואר במנהגי מהרי"ל?

• אין נביא בעירו

2024
    32
    0 הצבעות
    32 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 04/01/2024 10:12 נעול. בו"ה ב-יום חמישי, 4 בינואר 2024 בשעה 09:50:04 UTC+2, rfbarlev כתב/ה:
  • האם יש אפשרות כתובת מייל חדשה אם אין לי SMS?

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 19:15 לפי הבנתי זה תלוי במחשב, הוא מזהה אם פתחו מהמחשב הזה הרבה פעמים מיילים חדשים (כמו שמצוי במחשבים של עמדות ציבוריים) הוא מבקש אימות באמצעות SMS, אבל במחשב שלא פתחו בו הרבה פעמים אין שום צורך, אני פתחתי כמה מיילים ממחשב פרטי גם בתקופה האחרונה ולא נזקקתי לשום אימות ב SMS. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 06.02.24, 19:12:05
  • מוזיקה. אין להגיב למייל זה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 23/05/2024 06:11 מי שיש לו מוזיקה [עדיף ווקאלית אבל לאו דוקא] להעלות ל כאן https://drive.google.com/drive/folders/1jyIx2tPnqul3N5FcQOXVx6u_5myOvqzh, נא יכתוב לי למייל [email protected] ואתן לו הרשאת עריכה. מותנה בהתחייבות לא לעשות שום שינוי, חוץ מהעלאת שירים. כמובן רק מה שמותר ע"פ הלכה להעלות, כ"א לפי הוראת רבו מצד זכויות יוצרים. אין להעלות קליפים [סרטונים] בשום אופן ! רק קבצי שמע ייש"כ
  • אני עדיין בהלם .. אין להגיב לפני שקוראים עד הסוף ממש

2024
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/08/2024 01:52 לי היה לקוח שרצה להביא לי סכום מסוים על עריכת חמשה ספרים על התורה, מבראשית עד במדבר, ואני עשיתי חישוב כמה זה יוצא לי לפי שעה ויצא כ 34 ש"ח. ובכל זאת הסכמתי. והם היו הוגנים מאוד במחיר ואף הביאו מקדמה גדולה יותר ממה שביקשתי. ולכן אני ממש לא מסכים עם מה שכתבו כאן שמי שדורש מחיר מסוים על עבודה, ולא לפי שעות, יש לחוש ש... וזה ממש לא נכון ההכללה הזו. ויתכן ואף אינו נכון כלל. גם אם קרה לכמה שנכוו, אין זה מכליל על כל האנשים. לכן רצוי מאוד שהעורך עצמו יבדוק כמה זה יוצא לו לפי שעה. וכן ראוי לקחת מקדמה. ב-יום שני, 12 באוגוסט 2024 בשעה 08:00:31 UTC+3, יהודה אבני כתב/ה:
  • אני עדיין בהלם .. אין להגיב לפני שקוראים עד הסוף ממש

2024
    18
    0 הצבעות
    18 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 21/08/2024 17:31 להפיג את העצבים והמתיחות של החופש והבין הזמנים
  • אין סגולה כתורה

2024
    15
    0 הצבעות
    15 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 27/11/2024 14:56 גם הדברי חיים מצאנז כשהיו בעיות בפרנסה בציבור למד פרק הזהב ונכדו הדברי שלום מסטראפקוב כשהזכירו הרבה שצריכים שידוכים למד מסכת קידושין מאת: [email protected]
  • דרוש מגיה. אנא ואנא, לקרוא בשימת לב מרובה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 01/12/2024 17:45 דרוש באופן חד פעמי מבקר על משניות מס' אהלות. פרקים ה עד הסוף. [עבודה שלי, שאיני מצליח לעמוד בקצב]. אנא לשים לב: מדובר ב'פירוש' שהושקע בו המון זמן ומחשבה. לא צריך הערות 'למה לא לפרש אחרת', וכדומה. צריך דבר אחד: לראות שזה מובן לבחור צעיר, שמעולם לא למד המסכת הזו, ולא מכיר המושגים. מי שרואה עצמו מתאים, נא לבקר פרק ה המצו"ב, ולשלוח לי. במייל חדש. אופן כתיבת ההערות - הוספת 'פתקים'. השכר 20 דולר לשעה. מי שלא יימצא מתאים, לא יקבל כלום על הדוגמא. קבצים מצורפים: אהלות פרק ה.pdf
  • האם אין ט"ס בדברי החת"ס הללו? מי יודע?

2024
    9
    1
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2024 17:56 אכן צודק הרב ארי במסתרים. ייש"כ גדול! לפ"ז אין שום טעות סופר בדברים. ב-יום ראשון, 22 בדצמבר 2024 בשעה 17:55:03 UTC+2, ארי במסתרים כתב/ה: --

2

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים