דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

הודעה פרטית בנושא: שרשור בנושא 'איך להיות עורך יותר מקצועי'

2024
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 28/12/2024 20:44

אודות אומנות פענוח כתבי יד: מישהו כתב לי בפרטי [לא יודע למה בפרטי, כתב טוב]

---------- Forwarded message ---------

מלאכת הפענוח, אכן צריכה חוש התבוננות טוב, ואפשרות ניחוש מה ייתכן שהכותב
    כתב, ואחר כך לבדוק אם זה נכנס בקוים הכתובים. (במקום קריאה רגילה, שמסתכלים
    בקוים הכתובים ומבינים מה כתוב). כמו"כ צריך לפעמים כתפיים רחבות, להבין
    שהכותב כתב עם שגיאות!
    את הכרת האותיות בכתבים שונים אפשר ללמוד, אבל כושר ההמצאה - שהוא כשרון
    המציאה - רק מתנת שמיים מעל.

ב-יום רביעי, 25 בדצמבר 2024 בשעה 01:43:13 UTC+2, מהדיר ספרים כתב/ה:

כשרון פענוח כתב יד פעמים רבות צריך לזה הבנת דבר מתוך דבר ומרחב חשיבה
    יצירתית.

לענ"ד אלו ואלו צודקים,
    בעריכה יש הרבה ענפים, לדוגמא בתחום הניסוח, ברור שחייבים כשרון מולד. אך ישנם
    הרבה ענפים ששייך ללמוד אותם (מישהו מכיר מישהו שנולד עם "כשרון פענוח
    כת"י")....

מאת: [email protected]

תגידו לי, להיות סופר כן אפשר ללמוד? (לפי כמויות הספרים שיוצאים כל יום ניתן
    להניח שכן, אבל תשאלו את המו"ל אילו ספרים נמכרים בכמויות ואלו מעלים אבק
    במחסנים).

אני הקטן אוחז שגם מי שלא מרגיש בצורה אוטומטית טעויות ניסוח וכיוצ"ב יכול
    ללמוד את המקצוע, אלא שלהיות עורך מקצועי עם ניסוח יפה ושפה עשירה, זהו בדרך
    כלל רק למי שנולד כך.

--

• עורך

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    צ
    תאריך ההודעה המקורית: 04/06/2024 12:58 לכל המעוניין: יש לי ב"ה חוש מבורך לעריכה אני דייקן ויסודי אשמח לקבל עבודה לע"ע במחיר 40 ₪ לשעה ניתן לפנות להרב צמאה נפשי. -- חיוך של יהודי, יכול לקיים עולמות. שיחות הר"ן מ"ג "גַּם עַל־יְדֵי הַשִּׂמְחָה, יְכוֹלִין לְהַחֲיוֹת אָדָם אַחֵר. כִּי יֵשׁ בְּנֵי־אָדָם שֶׁיֵּשׁ לָהֶם יִסּוּרִים גְּדוֹלִים וְנוֹרָאִים רַחֲמָנָא לִצְלַן, וְאִי אֶפְשָׁר לָהֶם לְסַפֵּר מַה שֶּׁבְּלִבָּם. וְהֵם הָיוּ רוֹצִים לְסַפֵּר אַךְ אֵין לָהֶם בִּפְנֵי מִי לְסַפֵּר וּלְהָשִׂיחַ עִמּוֹ אֶת כָּל אֲשֶׁר עִם לְבָבָם. וְהֵם הוֹלְכִים מְלֵאִים יִסּוּרִים וּדְאָגוֹת, וּכְשֶׁבָּא אָדָם עִם פָּנִים שׂוֹחֲקוֹת יָכוֹל לְהַחֲיוֹת אוֹתָם מַמָּשׁ, וּלְהַחֲיוֹת אָדָם אֵינוֹ דָּבָר רֵק, כִּי הוּא דָּבָר גָּדוֹל מְאֹד. (וּכְמוֹ שֶׁמּוּבָא בַּגְּמָרָא (תַּעֲנִית כב.): מֵהַנֵי תְּרֵי בַּדְחֵי שֶׁזָּכוּ לְמַה שֶּׁזָּכוּ עַל־יְדֵי זֶה שֶׁהָיוּ מְשַׂמְּחִים בְּנֵי אָדָם). "
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 27/06/2024 09:40 מה שכבר ניסיתי הוא: לפצל את הקובץ לכמה קבצים - לא עזר. להוריד משולחן העבודה דברים - לא עזר.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 11/07/2024 09:45 עדכון חשוב: היום בבוקר המחשב ביקש ממני לעדכן את זה שאני נמצא במשרד החינוך. נכנסתי לחשבון האופיס, עדכנתי וכו', סגרתי את הקובץ הפעלתי מחדש והוורד התחיל לטוס כמו שלא טס כבר המון זמן. הרבה הצלחה.
  • מחפש עורך מקצועי לעריכת הקדמה לספר

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    3
    תאריך ההודעה המקורית: 23/07/2024 23:36 מחפש עורך מקצועי שיש לו נסיון בעריכת הקדמה לספר. (לא לעריכת תולדות המחבר)
  • הודעה פרטית בנושא: Fwd: כלי נפלא להגהה - המילון התורני

2024
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 12/12/2024 14:40 א. הצעה טובה. אבל יש כאן מחשובי הקבוצה שאין להם גישה לדוקס. ב. צריך קודם להגדיר מה נקרא טעות. והאם להרחיב או לצמצם. ג. לכאו הפתרון לירושלמי וכדו', הוא מילון נפרד לתוספתא-ירושלמי/יידיש אמריקאית/יידיש ירושלמית וכו'. כשאני עובד על חומר ששייך לירושלמי, אציין אותול ואעבוד איתו, ובשאר פעמים, לא. המילה אפיטרופין, אפיטרופוס, ייחשבו לשגיאות? [כמו שכתבתי באריכות, הוא תקין בירושלמי, ובדר"כ אני מעוניין שהוא כן יציין אותו כשגיאה] אני מציע שהסינון ייעשה בטבלה, ולא למחוק בפועל אלא בטור נוסף לעשות סימן, וכל אחד יוכל להחליט בעצמו אח"כ מכל הטבלה הזאת, מה הוא רוצה לעשות איתו. אפשר לשכלל יותר, שיהיה 2 טורים, 1 למחיקה ודאית, ועוד אחד לכתיבים תקינים אבל לא מקובלים מהסוג שפירטתי, ואותם לעשות כמילון נפרד. מי שירצה לסמוך על האחרים, יוכל פשוט לאשר את כל המסומן למחיקה. מאת: [email protected] --
  • איך יותר נכון לכתוב?

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 29/12/2024 15:57 דעת אחרת מקנה *מועילה *גם במקום וכו' 'מועילה' או 'מועיל'. כמדומה שמבחינה לשונית 'מועילה' ומקובל יותר 'מועיל' והוכנה ל'ענין' של דעת אחרת מקנה. אודה לתשובות היודעים, --
  • שרשור בנושא 'איך להיות עורך יותר מקצועי'

2024
    39
    0 הצבעות
    39 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 30/12/2024 14:11 מסכים לגמרי עם הרב ששמו מתחיל בMM. דברי טעם וריח. אני חושב שלאור כל האמור, יסכימו איתי כאן רבים, שיש דמיון גדול בין מקצוע העריכה למקצועות אומנות אחרים, כהלחנה שירה נגינה וציור ועוד. --
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 28/11/2024 19:13 אני חוזר שוב: דרוש לי בדחיפות עורך מקצועי ומנוסה לערוך במקומי דרשה על פרשת השבוע להיום בערב. זו עבודה של כמה שעות וצריך להיות מוכן עד השעה 11.30 בערב. פרטים בטלפון בלבד: 05484-35594